Sony’nin yeni amiral gemisinin adı Xperia 1 olabilir

Share

Sony, son amiral gemisi Xperia XZ3 akıllı telefonunu geçen yıl IFA’da duyurmuştu. Şimdiyse şirketin, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) ise Xperia 1 adıyla yeni bir premium telefon çıkaracağı konuşuluyor.

Güvenilir sızıntılarıyla tanınan Evan Blass (Evleaks), Xperia 1 olarak adlandırdığı telefonun mor renkte bir versiyonunu tweetledi. İlk olarak Ice universe (@UniverseIce) tarafından daha önceki bir sızıntıda görülen 21: 9 en boy oranına sahip bir ekranla geleceğini söyledi. Ekranın CinemaWide adlı tasarımı bu ayın başlarında Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi‘nden Japon elektronik devi tarafından alınan bir ticari patent ile de doğrulandı.

Sony XZ’den vazgeçerek Xperia 1 adını kullanmaya başlıyor

Bununla birlikte, daha önce sızdırılmış görüntünün, Xperia XZ4 olması gerekiyordu. Blass’ın en son görseli, Sony’nin XZ adlandırma şemasınından vazgeçerek Xperia 1 şeklinde daha basit bir adlandırmaya gidildiğini gösteriyor.

Sony, resmi açıklamadan önce ürünleri hakkında yavaş yavaş bilgi veren şirketlerden farklı olarak, bu konularda biraz daha ketum davranıyor. Ancak önceki söylentiler, şirketin yeni nesil amiral gemisi cihazın 3360 x 1440 çözünürlüğe sahip 6,5 inç OLED ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Ayrıca Qualcomm Snapdragon 855 SOC ile birlikte gelmesi ve biri 52 Megapiksel ana lensli olmak üzere üç lensli bir kameraya sahip olması bekleniyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...