2019 Volkswagen Transporter T6.1 tanıtıldı

Share

Altıncı jenerasyon Transporter’ı 2016 yılında tanıtan Volkswagen, aradan geçen kısa süreye rağmen modeli kapsamlı bir şekilde güncellemeye karar verdi. Üretildiği günden beri yaklaşık 12 milyon satılan popüler minibüs modeli, makyajlanarak daha büyük bir ızgara ve Arteon’dakine benzer yeni ön farlara kavuştu.

LED teknolojisine sahip ön farların yanı sıra, yenilenen arka farlar da T6.1’e modern bir görünüm kazandırıyor. Genel anlamda önceki modellerden daha keskin bir görüntü çizen araç, Multivan versiyonunda iki renk tonuna sahip bir gövde sunuyor. Modelin kabininde ise 19.25 inçlik dijital gösterge paneline, Volkswagen’in yeni 9.2 inçlik MIB3 bilgi eğlence sistemi eşlik ediyor.

2019 Volkswagen T6.1 aynı zamanda pek çok teknolojiyi de beraberinde getiriyor. Kuvvetli rüzgarlarda aracın otomatik olarak dengelenmesini sağlayan Yan Rüzgar Asistanı tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Hidrolik direksiyondan elektromekanik hidrolik direksiyona geçişle birlikte şeritte tutma asistanının da kilidinin açıldığı araçta, arka trafik uyarısı ve otomatik frenleme gibi yeni özellikler de mevcut.

Motor seçeneklerine gelecek olursak; müşteriler 2.0 litrelik TDI motorun 90, 110 ve 150 bg’lik versiyonlarının yanı sıra 199 beygir güçlük Bi-TDI üniteyi tercih edilebilecek. 150 bg’lik versiyonda çift kavramalı otomatik şanzıman ve 4Motion sistemi ekstra olarak alınabilirken, çift turbolu turbodizel motorda DSG şanzıman standart olarak sunuluyor ve opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ekletilebiliyor.

Tamamen elektrikli versiyonu da hazırlanan aracın, 400 kilometreye kadar elektrikli menzile sahip olacağı belirtiliyor. T6.1’in satışlarının bu sonbaharda başlaması planlanıyor.

Motor 1

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...