Sony Xperia 1 tanıtıldı

Share

Sony yeni cihazlarını, Barselona’da devam eden MWC 2019 etkinliğinde tanıtmaya başladı. Uzun süredir isim konusunda tartışmaları süren, XZ4 olarak beklediğimiz yeni amiral gemisi Sony Xperia 1 tanıtıldı!

Beklenen amiral gemisi Sony Xperia 1 tanıtıldı

XZ4 olarak tanıtılması beklenen cihaz Xperia 1 olarak karşımıza çıktı. Şirket yetkilileri lansmanda, birinci odağının kullanıcılar olduğunu ve daima kullanıcılara göre şekilleneceğini özellikle vurguladı.

İlk olarak kasa ve ekran özelliklerine bakacak olursak, 8.2mm kalınlık ve 180 gram ağırlık bizleri karşılıyor. IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık desteği sunan cihazın ön ve arka camı, Corning Gorilla Glass 6 ile korunuyor.

21: 9 en boy oranı ile sinematik ekran olarak adlandırılan, uzun fakat yanlardan basık bir ekran ile karşımıza çıktı. 6.5 inç, 1644×3840 piksel 4K çözünürlüğe sahip OLED ekranı, mobil kullanıcıların sinema deneyimini artırmak amacıyla tasarlanmış.

Beklenen amiral gemisi Sony Xperia 1 tanıtıldı! SDN-4

Netflix gibi platformları kullanan kullanıcılar, istedikleri dizileri veya filmleri rahatlıkla izleyebilmeleri amaçlanmış. Dolby Atmos ses sistemi ile de sinema deneyimini en üst düzeye çıkarmak amaçlanmış.

Bu noktada şirket, multimedya tüketiminin Sony’nin yeni cihazları için en çok dikkat ettiği noktalardan biri olduğunu vurguladı.

Cihazın öne çıkan bir diğer özelliği iste Split-screen yada multi-tasking olarak adlandırabileceğimiz bir ekran üzerinde farklı iki çalışma alanı kullanabilmeniz.

Beklenen amiral gemisi Sony Xperia 1 tanıtıldı! SDN-3

Bu da maillerinizi cevaplarken video izleyebilmenizi veya mesaj yazarken sosyal medyadaki postlara bakabilmenizi sağlamak gibi birçok farklı konuda kullanılabilen bir özellik olarak dikkat çekti. Sony burada iki ekrana ihtiyaç olmadığını aynı işlemlerin tek ekranda yapılabileceğini vurguladı.

Donanımsal özelliklere ayrıntılı bakacak olursak, cihaz üçlü kamera kurulumu ile karşımıza çıkıyor. Bu kameralardan ilki f/1.6 diyafram aralığına sahip 12 Megapiksel bir sensör barındırıyor.

Beklenen amiral gemisi Sony Xperia 1 tanıtıldı! SDN-2

Diğeri f/2.4 diyafram aralığına sahip yine 12 Megapiksel bir sensör ile telefotoözelliği ile karşımıza çıktı. Sonuncusu ise, 12 Megapiksel ultra geniş açılı bir sensör ile karşımıza çıkacak. Ön kamera ise 8 Megapiksel ve f/2.0 diyafram aralığına sahip.

İşlemci tarafında, Qualcomm‘un Snapdragon 855 işlemcisi ile donatılmış. 6GB RAM ve 64 GB veya 128 GB depolama alanı sunuyor. Bununla birlikte microSD desteği ile artırılabilir hafızaya sahip.

Son olarak 3300 mAh batarya ve USB Typce-C girişi destekleyen bir cihaz olarak sunuldu. Cihazın fiyatı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...