General Mobile GM 9 Plus tanıtıldı

Share

İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen MWC 2019‘da yerli üreticimiz General Mobile, yeni akıllı telefonu General Mobile GM 9 Plus modelini duyurdu. Bakalım, General Mobile GM 9 Plus özellikleri neler sunuyor?

En son olarak GM 9 Pro ile kullanıcıların karşısına çıkan General Mobile, MWC 2019′da yeni akıllı telefonu General Mobile GM 9 Plus‘ı duyurdu.

Tasarım açısından serinin bir önceki modeli GM 9 Pro ile benzerlik gösteren GM 9 Plus yapay zeka özellikleriyle ön plana çıkmayı başarıyor.

GM 9 Pro‘ya kıyasla biraz daha büyük bir ekran ile karşımıza çıkan serinin yeni üyesinde, bizleri 6.22 inç boyutundaki çentikli bir ekran karşılıyor. 405 ppi değerinde ve 1080x 2340 piksel çözünürlüğündeki olan ekran ile beraber ayrıca,

GM_9_Plus_333

Tasarım açısından oldukça hoş bir görünüme sahip olan telefon, Corning Gorilla Glass ile korunuyor. Alüminyum kasaya da ev sahipliği yapan yeni nesil akıllı telefon, malzeme kalitesiyle de dikkat çekiyor.

Bunun haricinde yine serinin önceki modelinde olduğu gibi arka panelde yatay şekilde konumlandırılmış çift ana kamera kurulumuna da sahip olan GM 9 Plus‘ın, arka panelinde bir parmak izi okuyucusuna da yer verildiğini görüyoruz.

Yeni nesil telefonun donanım özelliklerine de değinecek olursak, GM 9 Plus’ta bizleri 12nm FinFet üretimi 8 çekirdekli Helio P60 karşılıyor.

GM_9_Plus

Söz konusu bu işlemcinin yüksek performanslı 4 çekirdeği 2.0GHz hızında çalışıyor ve A73 mimarisini kullanıyor. Bunun haricinde, A53 mimarisinden oluşan düşük güç tüketimli 4 çekirdek ise 2.0 GHz frekansında çalışıyor.

Grafik birimi olarak, yeni nesil telefonda bizleri 800 MHz hızındaki Mali-G72 MP3 karşılıyor. Genel anlamda baktığımızda, serinin yeni telefonu kendini geliştirebilen ve yapay zeka odaklı Helio P60 işlemciyle oldukça iyi bir performans sergiliyor.

8 çekirdekli Helio P60 işlemcisine ise 3 GB RAM ve microSD kart desteği ile 256 GB’a kadar artırılabilen 32 GB dahili hafıza seçeneği eşlik ediyor. Tüm bu teknik detayları bir kenara bırakıp gelelim, yeni nesil telefonun kamera özelliklerine.

Arka tarafından 12 Megapiksel ana ve f/1.7 diyafram açıklığına sahip olan çift ana kamera kurulumuna ev sahipliği yapan telefonun, ön tarafında ise 8 Megapiksel çözünürlüğündeki bir kameraya yer veriliyor.

Helio P60‘ın sunduğu yapay zeka desteğiyle beraber, kamera açısında da kaliteli bir deneyim vaat eden yeni nesil telefonun, hem ön hem de arka kamerasıyla porte modu ile fotoğraflar çekmek mümkün.

Google ile yapılan iş birliği ile beraber AR (Artırılmış Gerçeklik) konusunda da bir takım yeniliklere ev sahipliği yapan telefonda, ayrıca birbirinden güzel çıkartmalarda kullanıcıları bekliyor.

Bunun haricinde 3450 mAh boyutundaki bir bataryadan güç alan GM 9 Plus‘ın ayrıca GM Turbo Charge teknolojine de sahip olduğunu belirtelim. Son olarak, Android One programına dahil olan telefonun teknik özelliklerini de hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

GM_9_Plus

General Mobile GM 9 Plus özellikleri

  • Ekran: 6.22-inç; 1080 x 2280, 19:9 en boy, 405 ppi
  • İşlemci: 8 çekirdekli MediaTek Helio P60 (4x Arm Cortex-A73 2.0GHz + 4x Arm Cortex-A53 2.0GHz)
  • İşletim Sistemi: Android 9.0 Pie
  • Grafik Birimi: Mali-G72 MP3
  • Bellek: 3 GB RAM
  • Depolama: 32 GB + microSD desteği
  • Batarya: 3450 mAh+ GM Turbo Charge desteği
  • Ön Kamera : 8MP
  • Arka Kamera: 12MP + 5MP f/1.7 diyafram

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...