WhatsApp 10 yaşında!

Share

SMS’i adeta tarihe gömerek akıllı telefonların vazgeçilmez iletişim uygulaması haline gelen WhatsApp günümüzde kişisel konuşmalardan, gruplara, şirket içi görüşmelere kadar birbirinden farklı mesajlaşma amacı için kullanılıyor.

Her ay 1,5 milyardan fazla kişinin aktif olarak kullandığı WhatsApp 10. yılını kutlayarak önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Evet, yanlış duymadınız, WhatsApp ilk kez bundan 10 yıl önce kullanıma sunuldu.

WhatsApp 10. yılını kutluyor!

2009 yılının başlarında iPhone ve Android telefonlar için kullanıma sunulan mesajlaşma uygulaması, aynı yılın Aralık ayında fotoğraf ve video paylaşma özelliğine kavuştu. Haziran 2010’da ise konum paylaşımı özelliği duyuruldu.

Tarih 2011’in Şubat ayını gösterdiğinde ise, günümüzde neredeyse herkesin katılmış olduğu gruplar ortaya çıktı. Yani WhatsApp grup sohbeti özelliğine kavuştu. 2014 yılında ise Facebook’un satın alması ile yeni bir dönem başladı.

2016’nın Nisan ayında uçtan uca şifreleme ile güvenlik konusunda önemli bir adım atan WhatsApp, aynı yılın Kasım ayında video görüşmesi özelliğine kavuştu. Geçen yıl ise grup araması ve çıkartmalar kullanıcılara sunuldu.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...