Tüm zamanların en çok Oscar kazanan 5 aktrisi

Share

Sizce Oscar tarihinin en çok ödül kazanan aktrisi kim? Meryl Streep mi yoksa Katharine Hepburn mü? Tahminlerinizi alalım.

1- Katharine Hepburn
60 yılı aşkın bir sinema kariyerinden bahsediyoruz. Kazandığı her Oscar’ı fazlasıyla hak etmiş bir isim o. Katharine Hepburn, gerek birikimiyle, gerekse layık görüldüğü dört Akademi Ödülü’yle, her zaman beyazperdenin unutulmaz kraliçelerinden biri olacak.

2- Meryl Streep
Konu Meryl Streep’ten açılınca, gelmiş geçmiş tüm Oscar’ları onun kazandığını var saymak mümkün. Yanılıyor sayılmayız çünkü Streep’in totalde 21 adaylığı bulunuyor. Kazandığı ödül sayısı ise üç.

meryl streep oscar ile ilgili görsel sonucu

3- Ingrid Bergman
Efsane oyuncu Ingrid Bergman’ın sayısız adaylığını pas geçip direkt kazandığı Oscar’lardan bahsedelim. Bergman, En İyi Aktris kategorisinde iki, En İyi Yardımcı Aktris kategorisindeyse aldığı bir Oscar ile listemizin üçüncü sırasında.

ingrid bergman oscar ile ilgili görsel sonucu

4- Cate Blanchett
İkonik aktris Cate Blanchett’ın ise toplamda altı Oscar adaylığı bulunuyor. ‘The Aviator’ ve ‘Blue Jasmine’ filmlerindeki göz kamaştıran oyunculuğuysa, kariyerine iki Akademi Ödülü’yle taçlandırmasına vesile oldu.

cate blanchett oscar ile ilgili görsel sonucu

5- Hilary Swank
Listemizi Hilary Swank ile açıyoruz! ‘Million Dollar Baby’ ve ‘Boys Don’t Cry’daki efsane performanslarıyla iki kez aday gösterilen başarılı aktris, iki adaylığında da Oscar’ı gözünden vurdu!

hilary swank oscar ile ilgili görsel sonucu

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...