Kurabiyeli kup tarifi

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:

Elmalı harç için:
4 elma
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tarçın
Yarım su bardağı sarı üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı toz şeker

Kurabiye için:
1 su bardağı pudra şekeri
115 g tereyağı
1 paket vanilya
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz

Üzeri için:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı bal
Yulaflı bisküvi

Hazırlanışı:
Elmalı harç için elmaları soyup küp doğrayın. Nişasta, tarçın, üzüm, ceviz içi ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kurabiye için pudra şekeri, tereyağı, vanilya ve yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alarak bir merdane yardımıyla açın.

Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6-8 dakika pişirin. Üzeri için süzme yoğurt, labne peyniri ve balı bir kasede çırpın. Pişen elmalı harcı servis kuplarına alın. Üzerine süzme yoğurtlu ve labne peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyup bal gezdirin.

Elinizle ufaladığınız yulaflı bisküviden serpip birer parça kurabiye yerleştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Lezzet / Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...