Skoda Kamiq

Share

Škoda’nın ilginç isimli SUV ailesi genişlemeye devam ediyor. Kodiaq ve Karoq’un ardından şimdi de sıra Kamiq’te. Ailenin en küçüğü konumuna gelen Kamiq, aynı isimle tanıtılan Çinli kardeşinden farklı görünüm sunuyor.

Köşeli hatlara sahip bir tasarımla karşımıza çıkan araçta çift katlı far tasarımı kullanılmaya devam ederken arka kısımda, şu sıralar birçok otomobilde kullanılan türde yatay stoplar bulunuyor. 4.241 mm boya, 1.793 mm genişliğe ve 1.531 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.651 mm.

İç mekanda da bir Volkswagen grubu aracı olduğu hissedilebilen Kamiq’te dijital gösterge paneli, 9.2 inçe kadar büyüyebilen dokunmatik ekran ve metal pedal seti gibi donanımlar alınabiliyor. Bagaj hacmiyse 400 litre.

Kaputu altında da tanıdık üniteler sunan aracın 1 ve 1.5 litre hacimli, benzinli motorları 95, 115 ve 150 beygir güç, 200 ve 250 Nm tork üretebiliyor. 1.6 litre hacimli Diesel üniteyse 115 beygir güç, 250 Nm tork üretiyor. 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DSG seçilebilirken adaptif süspansiyon sistemi de donanıma eklenebiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...