Gülümseyebilmek – İbrahim Çoban

Share

Yazarın kitabı yazma amacı hayatın zorluklarından dolayı yaralar alan bu yaralardan dolayı yıpranan kişilere umut vermeye onların yaralarını sarmalarına yardım etmek için yazmış.

“Ben senin yaralarını sarmaya geldim.

Seni çok yıpratmışlar, beni seni toparlamaya geldim.”

Yaraların sarılması için önce mutlu olmak gerekiyor. Peki mutluluk nedir? İşte bunu anlayarak yaraları sarmaya başlamanın ilk adımını atmaya başlamak gerekiyor.

“Mutluluk, sahip olduklarının kıymetini bilme ve her şeyin en fazlasını istememe yeteneğidir. Elimizde ne varsa onunla yetinebilmek ve onlara teşekkür edebilmektir.başka bir deyişle; mutluluk, anı yaşayabilmektir.
Mutsuz olmak için bahaneler üretme artık çünkü onlar hiçbir şeyi değiştirmeyecekler.
Örneğin, dünyadaki en mutlu ve başarılı insanlara bak; hiçbiri ayrıcalıklı bir geçmişten gelmedi. Çoğu yaşadığı hayatı elde etmek için zorluklarla karşılaştı ve sonuca ulaşmayan her şeye inat çabalamaya devam etti. Pes etmedi. çünkü zorlukların olmadığı yollar mutluluğa götürmez insanı.”

Hayatın akışı her zaman istenilen gibi gitmeyebilir. İşte bu zamanlarda kendimize not defteri yapıp hayallerini, dileklerini, sevdiklerini, sevmediklerini seni üzenleri yaz o deftere. Eğer kötü gününde yanında olmayanların kişilerin artık hayatından çıkma vakti geldi. yazarın da dediği gibi; sen o not defterine hayatındaki her şeyi yaz ve onunla birlikte iyiliklerle kalbini temiz tut.

Önce kendine inan ve mutlu olacağını bil. Eğer sen kendin için bir şey yapmazsan kimse senin için bir şey yapamaz.

Kitabın kişisel gelişim tarzında yazılan bir kitap olduğunu söylemem gerekiyor. Yazar kitapta, hayattan bazı kesitler vererek bir çok başlık altında öğütler veriyor. Eğer kişisel gelişim kitabı okumaya başlamak istiyorsanız bu kitabı sevebileceğinizi sizi bazı konularda silkebileceğini düşünüyorum.

“Eğer güzel günlere sapasağlam varmak istiyorsan; aynı yanlışları yapmayacak, tecrübelerini yanından ayırmayacak, yaralarını hatırlayacak ama izlerini de hep bir yerde saklayacaksın.”

“Kimseyle fazla muhatap olmayan kişiler kendini beğenmiş değil, kendini korumayı öğrenmiş insanlardır.Kalplerine girmek zor,ama gözlerinden düşmek kolaydır..”

“Hiçbir güç geçmişi değiştirecek kadar güçlü değildir ama insan her zaman geleceğini değiştirecek güçtedir.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...