Katlanabilir iPhone ne zaman gelecek?

Share

Her ne kadar Steve Wozniak, katlanabilir iPhone için bir çalışmaları olmadığını açıklasa da, Apple‘ın bu konuda uzun süredir kafa patlattığı biliniyor.

MWC 2019‘da ortaya çıkan Huawei ve Samsung‘un katlanabilir ekran teknolojisine sahip akıllı telefonları, akıllı telefon piyasasında dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Peki ama hali hazırda pazarda lider konumda bulunan Apple katlanabilir ekran teknolojisine nasıl bakıyor?

Katlanabilir iPhone ve önündeki engeller

Apple, rakiplerinin aksine uzun yıllardır katlanabilir telefon teknolojisine kafa yoruyor. İlk olarak 2011 yılında katlanabilen bir telefon patenti alan firma 2014 yılında ise onaylanan bir katlanabilir telefon patentine de sahip.

Peki ama yağ, un, şeker yani her şey hazırken Apple neden rakipleri kadar cesur davranamadı? Burada can alıcı nokta Apple‘ın ekranlarının önemli tedarikçilerinden birinin Samsung olması. Katlanabilir ekranlarda önemli bir adım atan Samsung ise bu teknolojiyi en büyük rakibiyle paylaşmaya pek de hazır değil gibi görünüyor.

iphone, katlanabilir iphone, katlanabilir ekran

Burada Apple‘ın diğer önemli tedarikçisi LG ile masaya oturması bekleniyor. Ancak diğer bir sıkıntılı nokta katlanabilir ekranların plastik katkısı sayesinde bu kadar esnek olması.

Burada sıkıntı Apple‘ın Corning Gorilla Glass ile süren işbirliği nedeniyle katlanabilir ekranlarda kullanılan plastik katkısını kullanmayacağı düşünülüyor.

Yani Apple, Corning‘in esnek ve katlanabilir cam üretmesini bekleyeceğe benziyor. Şu an için Corning bu hedefe yönelik esnek bir cam üretmiş durumda. Sorun ise bu camın henüz Samsung ve Huawei’de kullanılan ekranlar kadar esnek olmaması.

Duruma bakılırsa Apple, katlanabilir iPhone için biraz daha bekleyecek gibi görünüyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...