Seat el-Born

Share

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Minimo konseptiyle elektrik motorlu otomobiller pazarına adım atacakmış gibi görünen Seat, daha alışılmış duruşa sahip el-born konseptiyle de aynı işi yapabilecekmiş gibi görünüyor.

Markanın köşeli hatlara sahip tasarım çizgisini devam ettiren model sivri burun yapısı, üçgenlerden oluşan ön tampon süslemeleri ve şık LED farlarıyla dikkat çekiyor. 20 inç çaplı jantlar ve geniş cam yüzeylerinin haricinde spoiler, difüzör ve ince yapılı LED stoplar da gözlerden kaçmıyor.

İç mekanına bakıldığında seri üretime hazırmış gibi görünen otomobilde dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon sistemi ve sabit kafalıklara sahip ön koltuklar kullanılırken büyücek bir sunroof da unutulmamış.

204 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna sahip olan konseptin 0’dan 100 km/s sürate ulaşması 7.5 saniye sürerken 62 kWh kapasiteli piller, WLTP çeviriminde 420 km menzil sunuyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...