Samsung katlanabilir ekran örneklerini Apple’a gönderdi

Share

MWC 2019 ile birlikte katlanabilir telefonlar hayatımıza tam anlamıyla girdi. Birçok farklı şirket katlanabilir ekranlı telefonlarını piyasaya sürdü. Raporlara göre, Samsung katlanabilir ekran örneklerini Apple‘a gönderdi.

Samsung katlanabilir ekran örneklerini Apple’a gönderdi

Samsung, önümüzdeki ay Galaxy Fold‘u piyasaya sürecek. Bu yenilikçi yeni cihaz için katlanabilir ekran paneli, Samsung Display tarafından üretildi. Şirket, mobil OLED ekran pazarında zaten önemli bir yere sahipti fakat şimdi de katlanabilir ekranlar için müşteri kazanmak istiyor.

Sızdırılan yeni rapora göre, Samsung Display Apple ve Google’a katlanabilir ekran örnekleri gönderdi. Samsung’un Apple’a gönderdiği katlanabilir ekran örneğinde, Galaxy Fold’un 7.3 inçlik panelinden 0.1 inç daha küçük, 7.2 inçlik panelin bulunduğu bildirildi. Aynı zamanda Google’a da bu örneğin gönderildiği söyleniyor.

Apple tarafında katlanabilir ekran olayı çok konuşulsa da bu yıl içerisinde böyle bir cihazı sunup sunmayacağı belli değil. Ancak, şirket Samsung‘dan OLED iPhone‘ları için ekran panellerini alıyor ve olası bir katlanabilir cihaz ihtimalinde Samsung Display‘den katlanabilir paneller alma olasılığı da hiç düşük görünmüyor.

Google Pixel ise donanım pazarında giderek daha rekabetçi bir oyuncu haline geliyor. Bu yüzden kendi katlanabilir telefon çalışmalarına başlama ihtimali de yüksek. Fakat Google, kendi çizgisini bozmadan ilerleyen bir şirket ve çoklu kamera modasına uymadığını da unutmamamız gerekir.

Son olarak raporda, Samsung Display’in her ay 200.000 birim katlanabilir ekran ve yılda 2.4 milyon birim panel üretileceği belirtiliyor. Gelecekteki talep beklentisiyle üretim kapasitesinde yılda 10 milyon birim seviyesine ulaşarak önemli bir genişleme olacağı da beklentiler arasında.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...