Tesla Model Y tanıtım tarihi belli oldu

Share

Tesla Model Y için sır perdesi aralandı. Firmanın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, yeni modelin ne zaman duyurulacağını resmen açıkladı. Tesla tutkunlarını heyecanlandıran gelişmede, neler var?

Model S ile başlayan, Model X ile devam eden ve Model 3 ile portföyünü geliştiren firma, şimdi de Tesla Model Y’yi duyurmanın heyecanını yaşıyor.

Firmanın kurucusu Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 14 Mart 2019 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrinde Tesla Model Y’yi duyuracaklarını açıkladı.

CEO’nun paylaştığı ileti dizisinde, Model Y’nin bir SUV olacağını belirtti ve Model 3’ten %10 daha büyük olduğunu açıkladı. Bu artışın, maliyete de yansıyacağını açıklayan Musk, menzil konusunda Model 3 ile aynı seçeneklerin sunulacağını söyledi.

Resmen duyurulan bu model ile beraber; S, 3, X, Y harfleri ile beraber SEXY kelimesi de bir şekilde tamamlanmış oldu.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan üretim problemlerini bir nebze olsun geride bırakan ve siparişleri, tahmin edilenden daha az zamanda müşterilerine ulaştıran firma, genişlettiği model seçenekleri ile beraber rekabette öne geçmeyi planlıyor.

Tanıtılacak olan yeni model, halen var olan Tesla mağazaları için de yeni bir sorun teşkil edebilir. İç hacim olarak küçük alanlardan oluşan Tesla mağazaları, şu anda 3 farklı modeli sergiliyor ve 4. seçenek için uygun alan, pek çok şubede bulunmuyor.

Firma, fiziksel mağazaların yetersizliğinin yanı sıra, farklı maliyet seçeneklerinden dolayı online kanallar üzerinden satış yapma stratejisine daha da ağırlık vermeye çalışıyor.

Tesla Model Y fiyatı ne olacak?

Bu habere sevinen çok sayıda Türk Tesla fanatiğinin beklediği asıl güzel haberle ilgili ise henüz bir gelişme bulunmuyor. Ülkemizde resmi olarak faaliyeleri olmayan Tesla’nın her ne kadar şarj istasyonları planında Türkiye olsa da, teknik destek ve garantinin ülkemizde bulunmaması, büyük bir soru işareti oluşturuyor.

Tanıtılan modellerin fiyatları, ABD Doları üzerinden açıklandığında, doğrudan döviz kurunu çevirerek Türkiye fiyatını hesaplamaya çalışacak olan Tesla Model Y tutkunlarını, ülkemiz için vergilerle ilgili bazı sürprizler bekleyecek.

Fosil yakıtların terk edilerek, daha temiz ve daha güvenli bir sürüş imkanı sunan elektrikli otomobiller için uygulanan vergiler, bu teknolojiye geçiş yapmak isteyen kişiler için en büyük engellerden biri.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...