Steven Spielberg, Netflix filmlerine karşı mücadelede

Share

Dijital medya devi Netflix’in artık ağır ağır Oscar Ödülleri’nde de kendisini göstermeye başlaması Hollywood’un bir takım büyük isimlerini rahatsız etmeye başladı. IndieWire tarafından yapılan habere göre tanınmış kişi yönetmen Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Yüksekokul Ödülleri’nde yarışmasını engellemek için yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor.

Oscar Yüksekokul Ödülleri’nin yönetmenler bölümünde yöneticilik görevi yapan Spielberg, sinema salonları yerine dijital ortamlarda yayınlanan filmlerin Oscar ödül merasimlerinde bulunmaması gerektiğini müdafaa ediyor. Spielberg’e göre bu filmlerin yarışması şart olan yer Emmy Ödülleri olmalı.

Prodüksiyon şirketi Amblin Entertainment tarafından IndieWire’a yapılan izahlarda,”Steven, sinema salonlarında vizyona giren filmlerle dijital ortamlarda yayınlanan filmler arasında büyük bir fark olduğuna inanıyor. Steven’ın yürüttüğü kampanyaya Yüksekokul’deki diğer yöneticilerin de katılması onu mutlu edecektir.” sözleri kullanıldı.

Steven Spielberg’in Netflix’e karşı bu tarz bir tutumunun olduğu aslında önceden de biliniyordu. Ancak Roma filminin 91. Yüksekokul Ödülleri’nde yakaladığı müthiş başarının hemen peşinden ünlü yönetmenin tekrar harekete geçtiği söyleniyor.

Alfonso Cuaron tarafından yönetilen Roma filmi; En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi ve Yabancı Dilde En İyi Film olmak üzere üç değişik kategoride ödül almıştı. Roma ayrı olarak En İyi Film kategorisinde de adaylardan birisiydi.

Netflix’in film sektörüne getirdiği farklık bir müddet daha Steven Spielberg gibi tanınmış kişi isimleri ve genel manada Hollywood’u rahatsız etmeye devam edecek gibi. Bakalım Spielberg dijital yayın servislerine karşı yürüttüğü kampanyada başarılı olabilecek mi?

DH

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...