90’ların efsanesi Luke Perry’nin ardından

Share

Beverly Hills, 90210 dizisinin daha ilk bölümünde hepimizin kahramanıydı Dylan. Kızların kalp çarpıntısı, erkeklerin idolüydü. Haksızlığa uğrayan öğrenciler için koca futbol takımına meydan okuduğu o anları hatırlayın. Gözlerini kısarak alnını kırıştırmasını, sessiz sedasız uzaklara dalışını ve aniden, hoyrat bir şekilde 1959 model Porsche 356 Speedster ile tozu dumana katışını.

Tam 10 yıl boyunca Beverly Hills’te geçen bu gençlik hikayesini izledik. Dile kolay, neredeyse 300 bölüm. Birbirinden lüks arabalar, şık malikaneler ve büyüleyici bir okyanus. Ne mekanlar liseli öğrencilere ait gibiydi, ne de hayatlar.

Dizide rol alan gençler de liseli gibi değildi aslında. Başta Luke Perry olmak üzere kadroda yer alan herkes profesyonel bir model kadar yakışıklı ve güzeldi. Kıyafetleri de öyle. Asi, çılgın ve hızlıydılar. Özellikle Luke Perry’nin hayat verdiği Dylan karakteri.

luke perry beverly hills ile ilgili görsel sonucu

Bu karakterin 90’lardaki serseri Kaliforniyalı imajının oluşmasında emeği büyük. Öyle bir imaj ki bu, hiç bitmeyecek, her zaman orada duracak zannediyorsunuz. Ani bir vefat haberi gelince de, yanıldığınızı hissediyorsunuz şaşkınlıkla.

Luke Perry, Shannen Doherty

Luke Perry geçtiğimiz günlerde geçirdiği felç sonucu dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. İnanması güç, kabullenmesi zor. Beverly Hills, 90210 dizisindeki rol arkadaşı Shannen Doherty yakın dostunun kaybının ardından söyledikleriyle tüm duygularımızı özetliyor: “Şok oldum! Kalbim kırıldı. Luke ile o kadar çok anımız var ki… Hepsi yüzümde tebessüme yol açıyor inanın. Yaşadığımız her şey ruhumda ve kalbimde tütecek bundan sonra.”

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...