Katlanabilir Gorilla Glass geliyor

Share

Katlanabilir telefon dünyası 2019 senesi ile beraber hızla gelişmeye devam ediyor. Bu süreçte tanınmış üretici Corning katlanabilir Gorilla Glass üretmek için çalışmalara başladı!

Corning katlanabilir Gorilla Glass üretmek için hazırlanıyor

Bir hayli amiral gemisi alet için cam üreten ünlü şirket Corning, katlanabilir telefon piyasasındaki mobil cihazlara da cam üretmek için kolları sıvadı.

Şimdiye kadar gördüğümüz en büyük iki katlanabilir akıllı telefon Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X tam manasıyla cam kullanılarak üretilen ekranlara sahip değil.

Telefon üreticileri daha katlanabilir ürünler oluşturmak için ihtiyaç duyulan katlanabilir ekranı cam ile üretmeyi muvaffak olamadılar. Bu süreçte Samsung ve Huawei, Galaxy Fold ve Mate X gibi aletlerin ekranlarında plastik bir alaşım kullandı.

Son sızdırılan bilgilere göre, geçtiğimiz on senede gördüğümüz hemen hemen her akıllı telefonda kullanılan Gorilla Glass‘ı geliştiren şirket Corning, cam ile üretilen bir katlanabilir ekran üzerinde çalışmalara başladı.

Şirket yeni tasarısı ile katlanabilir telefon piyasasına değişik bir soluk getirmeyi tasarılıyor. Daha popülerleşmemiş olsa da katlanabilir aletler konusundaki hızlı adım, mobil alet sektörünün istikametini belirleyecek gibi duruyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...