Alonso, yarış kazanabileceği bir takımdan teklif alırsa F1’e dönebilir

Share

Fernando Alonso, Mercedes ve Ferrari gibi takımlardan öneri alması halinde Formula 1’e geri döneceğini işaret etti.

Formula 1’deki son şampiyonluğunu 2006’da alan Alonso, podyumsuz geçen dört sene hemen peşinden 2018 nihayetinde emekli olmuştu.

Alonso son senelerde değişik serilerde de mücadele etmeye başladı ve şimdiye kadar Le Mans 24 Saat gibi oldukça saygın bir yarışı kazandı.

Daytona 24 Saat’i de kazanan Alonso, bu sene katılacağı Indy 500’ü kazanması halinde Triple Crown unvanının sahibi olacak.

Alonso, bununla beraber F1’deki üst düzey ekiplerden öneri alması halinde spora geri döneceğini de söyledi.

McLaren’ın elçisi, “Formula 1’i her vakit özlersiniz zira bu araçlar bu seyyarenin en hızlı araçları.”

“Kazanma şanına sahip olan üst düzey müsabaka fırsatınız varsa, buna her vakit ‘evet’ dersiniz. Zira Formula 1, Formula 1’dir.” diye konuştu.

Alonso, yeni elçilik görevi dahilinde bu sene MCL34’ü test2 edecek olsa da önceliğinin Indy 500 olduğunu ifade etti.

“Kalan WEC yarışlarına katılacağım ve tekrar Le Mans 24 Saat’te mücadele edeceğim. Fakat kafam Indianapolis’te olacak ve bu yarışı kazanmak istiyorum.”

“Triple Crown’daki üç zaferden en zorunun bu olduğunu biliyorum. Zira Formula 1’de büyüdüm ve şayet orada iyi bir aracınız varsa her vakit kazanabilirsiniz.”

“Le Mans’a Toyota ile katıldım ve kazanmak için çok iyi bir talihimiz vardı çünkü daha iyi bir aracımız vardı. Fakat Indianapolis farklı bir dünya.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...