Marquez’in ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ kitabı Netflix dizisi oluyor

Share

Nobel ödüllü Kolombiyalı basın mensubu-yazar Gabriel Garcia Marquez’in şaheseri sayılan romanı ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ Netflix dizisi oluyor.

1967 seneninde çıkan ve bugüne kadar dünya genelinde 50 milyondan fazla satan ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ romanının haklarını satın alan çevrimiçi film ve dizi izleme platformu Netflix, dizi için hazırlıklara başladı.

‘One Hundred Years of Solitude’ ismini taşıyacak dizi İspanyolca olacak ve büyük bölümü Marquez’in vatanı Kolombiya’da çekilecek.

Yazarın erkek çocukları Rodrigo Garcia ve Gonzalo Garcia Barcha da dizide başyapımcı olarak yer alacak.

OĞLU: ZAMANLAMA DAHA İYİ OLAMAZDI

Rodrigo Garcia, babasının kitabı filme uyarlamak için yıllar süresince bir hayli öneri aldığını söyledi. Ancak kitabın bir film müddeti içine sığdırılamayacağını ve İspanyolcadan başka bir dilde mananını yitireceğini düşündüğü için yıllarca gelen önerilere sıcak bakmadığını belirtti.

Ancak artık dizilerin sinema kalitesine eriştiğini ve romanı hakkıyla ekranlara taşımak uygun koşulların oluştuğunu müdafaa eden Garcia, Netflix’i seçenek etmelerini ise şöyle izah etti:

“Yabancı dildeki dizi ve filmleri dünya çapındaki izleyicilerle buluşturma konusundaki başarısı düşünüldüğünde zamanlama daha iyi olamazdı. Bu serüvende Netlix’i ve film yapımcılarını heyecanla destekliyoruz, son halini görmek için de sabırsızlanıyoruz.”

YEDİ NESLİN HİKÂYESİNİ ANLATIYOR

Büyülü gerçekçiliğin edebiyat dünyasındaki en ehemmiyetli temsilcilerinden olan Marquez, 2014 seneninde hayatını kaybetmişti. Yazarın en ehemmiyetli yapıtları arasında gösterilen ‘Yüzyıllık Yalnızlık’, José Arcadio Buendía’nın gördüğü bir düş sonrası nehir kenarında Macondo isminden bir kasaba kurmasıyla başlıyor ve Buendia ailesinin yedi nesle dağılan hikâyesini anlatıyor.

Sputnik

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...