Xiaomi, telefon fiyatlarını yükseltme kararı aldı

Share

Bugüne kadar benzer modellere göre düşük ücretleri ile dikkatleri çeken Xiaomi modelleri, artık eskisi kadar çekici olmayabilir. Xiaomi geçen sene halka arz edildiğinde, şirketin değerinin yükselmesi için kar marjının arttırılması gerektiğine yönelik spekülasyonlar da ortaya çıkmıştı. Xiaomi CEO’su Lei Jun, Xiaomi telefon ücretleri için hayranları üzecek yeni izahlarda bulundu.

Şirket halka arzını gerçekleştirdikten sonra, idareden kar marjının yüzde beş olarak tutulacağına değin bir izah geldi. Şirketin akıllı telefon ücretlerini düşük tutması, yatırımcıların kar etmesi için zarar veren olacağından akılda bir takım sualler belirmişti. Yabancı bir haber sitesine röportaj veren CEO Lei Jun, Xiaomi telefonların gelecek sürümlerde daha pahalı olabileceğini belirtti. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de, şirketin ucuz ve kalitesiz donanım üretme konusundaki itibarını kaybettirme emeli güdüyor.

Fiyatlar ile ilgili bir takım izahlar yapan Jun, ‘Gelecek sürümlerde telefonlarımız daha pahalı bir hale gelecek. Çok değil, biraz daha pahalı‘ diyerek, ücretlerde yüksek bir sıçrama yaşanmayacağını da belirtti. Şirketin günümüzde yenilikçi ürünlerle gündemde olduğunu belirten Jun, bu konuda bir öncü olmayı amaçladıklarını de belirtti. Xiaomi’nin benzer donanımlara sahip modelleri daha uygun fiyatla satması vaziyeti, yakında kaybolabilir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...