Trump Apple CEO’suna ‘Tim Apple’ diye seslendi

Share

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı Donald Trump’ın, teknoloji devi Apple CEO’su Tim Cook’a hata sonucu ‘Tim Apple’ diye seslenmesi sosyal medyada alay konusu oldu. Trump’ın önceden yaptığı benzer hataları anımsadan kullanıcılar “Kulübe hoş geldin Tim” yorumu yaptı.

Amerikan İşgücü Siyaseti Müracaat etme Heyeti toplantısında konuşan Trump, Tim Cook’un yatırımlarını övmek isterken, “Bundan minnettarız Tim Apple” ifadelerini kullandı. Böylelikle Tim Cook da, Trump’ın karıştırdığı isimler listesine ilave etti.

Trump’ı tiye alan Twitter kullanıcıları, “Kulübe hoş geldin Tim Apple!”, “Trump’ın karne notlarının kayıp olmasına şaşmalı” ve “Şaşırmayalım, bu adam isiminin markası olduğunu söyleyen biri” gibi açıklar yaptı.

​Bir takım kullanıcılar Trump’ın zekâsıyla açıktan dalga geçerken, Başkan’ın herkesin ürün veya firmasına kendi ismini verdiğin sandığını söyledi.

DAHA ÖNCE DE YAPTI

Başkan Trump’ın isimler ile ilgili yaptığı ilk hata bu değil.

Trump, geçtiğimiz sene bir konuşması esnasında yüksek teknoloji havacılık ile ilgili dünya öncüsü olan Lockheed Martin şirketinin CEO’su Marillyn Hewson’ın ismini ‘Marillyn Lockheed’ olarak söylemişti. Trump, internet satış sitesi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u da ‘Jeff Bozo’ diye anmıştı.

Sputnik

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...