Etiyopya’da düşen uçağın kara kutusu bulundu

Share

Etiyopya Havayolları’na ait, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye yaptığı uçuş esnasında düşen ve 149 yolcu ve 8 kişilik mürettebatın yaşamını yitirdiği uçağın kara kutusu bulundu. Diğer taraftan, Birleşmiş Milletler’den yapılan izahta uçakta bulunan 157 kişi arasında BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’nin 19 personelinin de olduğu kaydedildi.

Etiyopya Devlet Televizyonu, düşen uçağın kara kutusunun bulunduğunu izah etti. Kokpitteki ses kayıtlarının bulunduğu kara kutu incelenecek.

Diğer taraftan Birleşmiş Milletler tarafından yapılan izahta 157 kişinin yaşamını yitirdiği kazada 19 BİRLEŞMİŞ MİLLETLER personelinin bulunduğu kaydedildi.

Uçakta, 32 Kenya ve 9 Etiyopya yurttaşının yanı sıra 18 Kanada, 8 Çin, 8 AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, 8 İtalya, 7 Fransa, 7 İngiltere, 6 Mısır, 5 Alman, 4 Hindistan, 4 Slovakya, 3 Avusturya, 3 Rusya, 3 İsveç, 2 İsrail, 2 Fas, 2 Polonya, 2 İspanya, 1 Belçika, 1 Cibuti, 1 Endonezya, 1 İrlanda, 1 Mozambik, 1 Nepal, 1 Nijerya, 1 Norveç, 1 Ruanda, 1 Suudi Arabistan, 1 Sırbistan, 1 Somali, 1 Sudan, 1 Togo, 1 Uganda, 1 Yemen yurttaşı ve BİRLEŞMİŞ MİLLETLER pasaportu taşıyan yolcu bulunuyordu.

Boeing 737-8 MAX tipi uçağın düşüş nedeni daha bilinmiyor.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...