Acun Ilıcalı TV8’i sattı mı?

Share

Uzun müddettir TV8’i elden çıkarmak için müzakereler yaptığı belirtilen Acun Ilıcalı’nın kanalını, Medical Park Hastaneler Grubu’na sattığı ileri sürüldü.

TV 8’in sahibi ve yapımcı Ilıcalı bir müddet önce Sekiz Medya Holding AŞ’deki paylarının bir bölümünü Doğuş Yayın Grubu’na satmıştı. SuperHaber’in haberine göre, ağır borç yükünden kurtulmak için atılan bu hamle de TV8’deki krize çare olmadı.

Ilıcalı’nın son zamanda Türkiye’ye medya yatırımı yapan Azerbaycan merkezli Küresel Medya Group A.Ş. ile görüştüğü de medya kulislerine yansıdı.

Buna göre, Azeri iş adamları, bir milli kanal satın almak için kolları sıvadı. Küresel Medya Group A.Ş. idaresi, Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’i satın almak için müzakereler yaptı. Ilıcalı satışa sıcak baksa da, Küresel Medya kanalının borç yükü hasebiyle satış müzakereleri askıya alındı.

SÜRPRİZ TALİP

Azeri anaparası ile müzakereler kanalın borç yükü hasebiyle tıkanırken, Ilıcalı’nın medyasına sürpriz bir sektörden talip çıktı.

Kanala talip olan Medical Park Hastaneler Grubu, Ilıcalı’nın TV8’deki paylarının tamamını satın almak ile ilgili tanınmış kişi televizyoncu ile anlaşma sağladı.

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...