Toyota’da Ay aracı

Share

Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), 2029’da ay yüzeyine inme tasarısı için Toyota ile bir araya geldi. JAXA’nın tasarıları doğrultusunda Toyota uzay aracı geliştirecek.

Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı 2029’da ay yüzeyine inecek basınçlı bir özerk araç yapabilmek için Toyota ile bir araya geldi. Altı tekerleğe sahip olacak araç, iki kişiyi 10.000 kilometre mesafeye kadar taşıyabilecek güneş enerjisi ve Toyota’nın yakıt hücresi teknolojisini kullanıyor olacak.

13 metrekarelik hayat alanına sahip iki minibüsün büyüklüğü kadar olacak ve astronotlar kıyafetlerini aracın içinden çıkararak normal yaşam şartlarında bulguya devam edebilecekler. Astronotlar Ay yüzeyine inmeden önce, aracın Ay’a inmesi ve onlar gelmeden bulguya başlaması bekleniyor.

JAXA ve Toyota uzay aracı için bir araya geldi! - ShiftDelete.Net1 (1)

Yakın vakitte resmi olarak duyurulması beklenen proje için SpaceX de JAXA ile bağlantıya geçti. Bu süreçte Çin, uzay hedeflerini artırıyor ve günümüzde Ay’ın değişik bölgelerine inerek güneş enerjisi santrali için tasarılarını geliştiriyor.

Toyota‘nın ilanı konusunda bilhassa heyecan verici olan diğer bir şey ise araçtaki astronotlar için çok fazla özgürlük sağlamayı amaçlamasıdır. Gelecekle irtibatlı bir şekilde bakarsak bu süreçler uzayda yaşam için çok uzun bir vakit kalmadığının da göstergesi.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...