Tavuklar, kümese giren tilkiyi birlik olup öldürdü

Share

Fransa’nın kuzeydoğusundaki bir tavuk çiftliğinde, kümese girmeye çalışan bir tilki, tavuklar tarafından öldürüldü.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre, Le Gros Chene tarım teknik lisesinin kümes alanına giren tilki, kümeste mahsur kaldı.

Kümes alanının otomatik kapılarının gün batımıyla beraber kapandığı ve kitlendiği, tilkinin de bu yüzden kümesten çıkamadığı belirtildi.

‘Sürü içgüdüsüyle hareket etmişler’

Ülkenin Brittany bölgesindeki okulun talebeleri sonrası sabah tavukları kontrol etmek için kümese girdiklerinde tilkiyi ölü halde buldular.

AFP’ye konuşan okul müdürü Pascal Daniel, “Köşede cansız halde yatıyordu. Tavuklar bir sürü içgüdüsüyle saldırmışlar. Birlik olup tilkiyi gagalayarak öldürmüşler” diye konuştu.

Organik yumurta imalatı yapan tavuk çiftliğinde tavuklar gün boyu serbest bir şekilde dolaşıyor, akşamları ise kümeslerde tutuluyor.

Okul müdürü Daniel, bir evvelki tilki olayının birkaç sene önce yaşandığını ve çok sayıda tavuğun can verdiğini anlatıyor.

BBC

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...