Qualcomm: 100 MP kameralı telefonlara hazır olun

Share

Geçtiğimiz günlerde XDA Developers, kimi Qualcomm işlemcilerin 192 MP‘e kadar kamera çözünürlüğünü desteklediğini izah etmişti. Bu izahtan birkaç gün sonra Qualcomm Kıdemli Ürün İdare Direktörü Judd Heape verdiği röportajda, 64 MP ve hem de 100 MP kameralı akıllı telefonların bu sene piyasaya sürülebileceğini söyledi.

Akıllı telefonların kameralarında yüksek MP değerlerini kullanmak kağıt üzerinde olası. Ancak bununla beraber bazı ehemmiyetli özelliklerden de vazgeçmek gerekiyor. Sıfır denklanşör gecikmesi ve gürültü azaltma gibi bir takım özelliklerin kullanılamaması şu an için bu rekabetin önündeki en büyük mani.

Tüm bunlara karşın 32 MP ve 48 MP kameralar, yakında ehemmiyetini kaybedebilir gibi gözüküyor. Heape yaptığı izahta, bu yılın sonuna doğru 64 MP ve 100 MP kameralı telefonların piyasaya sürülmesini beklediğini belirtti. Üstelik bu markaların ansızın fazla olduğunu da izah etti. Günümüzde markaların Megapiksel rekabeti içinde olduğunu göz önünde bulundurursak bu vaziyetin doğru olabileceğini düşünebiliriz.

Apple, Samsung ve Google gibi markalar ise genelde bu istikamette ilerlemeyen şirketler. Bu üç şirket, daha kaliteli ve daha detaylı fotoğraflar çekebilmesi için, telefonlarında daha düşük MP kameraya yer vermeyi seçenek ediyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...