Tesla Model Y tanıtıldı

Share

Tesla Model Y nihayet resmi olarak tanıtıldı. Şirketin ekonomik otomobili baz alınarak geliştirilen Model Y kompakt SUV olarak karşımıza çıkıyor. Bakalım Tesla Model Y özellikleri ve ücreti ne kadar?

Tesla’nın tasarım stüdyosunda gerçekleştirdiği etkinlik ile resmiyet kazanan otomobil, ekonomik ücret tarafında yer alan Model 3 ile büyük ölçüde benzerlik taşıyor. Şirketin dördüncü otomobili olan Model Y ile beraber Elon Musk’ın daimi dillendirdiği “S,3,X,Y” kombinasyonu da bitirdi.

Model 3’ün platformu üzerine geliştirilen kompakt SUV Model Y, tasarım olarak da küçük kardeşiyle büyük oranda benzerlikler taşıyor.

Model Y 482 kilometre’ye kadar sunduğu erim ile dikkat çekerken bir elektrikli arabada olmazsa olmazımız olan sıfırdan yüze hızlanma ise 3.5 saniyede bitiriyor. 0.23 hava sürtünme katsayısına sahip olan otomobilde ayrı olarak güvenlik konusununda üzerinde çok duruldu.

39 bin dolardan başlayan ücretlerle satışa sunulacak olan Model Y ilk teslimatlara 2020 hazanda başlayacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...