Geleceğe not: Hayatını yaşa!

Share

Her yanımız not kağıtları, ajandalar ve listelerle dolu. Yap, et, unutma gibi fiiller hayatımızın olmazsa olmazı. Peki ama o listedekileri yapacağız derken asıl hayatı kaçırdığınız aklınıza gelmedi mi hiç?

Ajandalarınızı not kağıtlarınızı bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Bugün kendiniz için bir şeyler yapın. Sizin için 3 tavsiyemiz var:

1- Yap, Et!

YAPMANIZ gereken şeyler hiç bitmez emin olun, tecrübeyle sabit. Doğum günleri, hediyeler, planlar derken liste uzayıp gider ve dahası o maddelerin arasında kendi iyiliğiniz için bir tanecik bile bir şey bulamazsınız. Hadi gelin bugün kendiniz için ‘bir şey’ YAPIN. Mesela ‘dans EDİN’. Sonra geçin aynanın karşısına kendinize teşekkür EDİN.

2- Unutma!

Alışveriş listesi bu uzar gider, illa ki bir şeyler UNUTULUR. Yeter ki hayatı UNUTMAYIN! Yaşadığınızı, nefes aldığınızı, hayatın değerli olduğunu UNUTMAYIN! Ve bu değerli hayatı sevdiğiniz şeyi yaparak ve sevdiğiniz kişilerle geçirin. Hayat çok kısa, UNUTMA!

3- Ol!

İnsanların dayatmalarından biri: OL! ‘Yarın akşam buluşuyoruz orada OL, şurada OL, burada OL. Sanki siz bir lastiksiniz ve oradan oraya çekiştiriliyorsunuz. Hiç de akıllarına gelmiyor aslında orada OLMAK istemediğiniz. Doğuştan sahip olduğunuz hakkınızı kullanın ve ‘hayır’ deyin. Akşamınızı kendinize ayırın. Bir şey yapmasanız da OLUR, kendiniz OLUN yeter.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...