Biraz daha şampanya almaz mıydınız?

Share

Bu soruyla ileride çok sık karşılaşamayabiliriz…

Kutlamaları iptal mi etseniz? Ya da özel günler için kendinize yeni bir kutlama içeceği seçmeye başlamanız, en iyisi. Zira geçtiğimiz yıl yaşanan cin ve gelecek kahve kıtlığının yanında, şimdi çok sevdiğimiz başka bir içeceğin de tükenme riski var: Şampanya.

İşin uzmanları, ilkbahar sonunda gelen don ve benzeri hava koşulları, çürüyen ve küflenen ürünler nedeniyle üzüm yetiştirmenin giderek zorlaştığının altını çiziyor. Eğer böyle devam ederse bu durum, şampanyaya ulaşmanın zorlaşacağını gösteriyor.

Korkutmak gibi olmasın, ama durum ciddi: Öyle ki üzüm bağı sahipleri, Fransa’daki şampanya bölgesinde bu yılki hasat kadar düşük bir oranın, ta 1980’den beri görülmediğini söylüyor. Hatta ekilen ürünlerinin tam %70’inin çöpe gittiğini biliyor musunuz?

Yine de endişeye ve alelacele şampanya stoklamanıza hiç gerek yok: Neyse ki böyle durumların olasılığını göz önüne alan şampanya üreticileri, önceden düşünüp önlemlerini çoktan almışlar. Yani bu yıl şampanyalarınızı yudumlarken kafanız rahat olsun.

Tabii markaların stoklarından kullandığımız bu yıldan sonra, seneye de böyle bir durumla karşı karşıya kalırsak; işte o zaman endişelenebilirsiniz.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...