2019 Avustralya GP: Bottas, 2017’den sonra ilk kez kazandı

Share

2019 Formula 1 Şampiyonası’nın 1. yarışı olan Avustralya GP’yi Mercedes pilotu Valtteri Bottas kazandı.

2019 Formula 1 Şampiyonası’nın Avustralya’nın Albert Park pistinde gerçekleştirilen ilk yarışında zafer Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın olurken, Honda ile ilk yarışına çıkan Red Bull Max Verstappen ile podyuma çıkmayı başardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton startta yavaş kalınca, 2. sıradan başlayan takım arkadaşı Bottas ilk virajda onu geçerek liderliğe yükseldi. Bottas, o esnadan sonra yarışta tüm kontrolü elinde bulundurdu ve pit stoplar haricinde yerini koruyarak, düzenli bir şekilde fark açarak çok rahat bir yarış çıkardı.

Bottas, yarış boyunca hem hızlı olup hem lastiklerini korudu ve bu sayede son turlarda aracının hafiflemesiyle birlikte sürekli olarak en hızlı turları attı. Bottas, damalı bayrağı en yakın rakibini 22 sn önünde kazandı ve 2007 Abu Dhabi GP’den bu yana ilk galibiyetini almış oldu. Bottas ayrıca en hızlı turu atarak ekstra 1 puan daha kazandı ve Avustralya GP hafta sonundan 26 puan alarak maksimum puanlarla dönüş yaptı.

İlk turda liderliği kaybeden Hamilton, yarışın başında takım arkadaşı ile farkı korusa da ilerleyen turlarda onun temposuna ayak uyduramadı ve pit stop aralığına yaklaşırken Bottas ile arasındaki fark 4 sn’ye kadar yükseldi. 3. sıradaki Sebastian Vettel’in erken pite girmesinin ardından Mercedes, Hamilton’ı da erken pite almak zorunda kaldı. Orta sert lastiklerle istediği tempoyu bulamayan Hamilton, erken pite girmesi sonucu uzun süre lastik korumak zorunda kaldı. Son turlarda Red Bull’dan Max Verstappen, Hamilton’ı yakalasa da gerçekçi bir atak yapamadı. Son şampiyon böylece art arda 4. sene pole pozisyonundan başladığı Avustralya GP’yi kazanamamış oldu.

Yarışa 4. sıradan başlayan Verstappen, yarışın başında Ferrari’den Charles Leclerc’e geçilse de çok geçmeden yerini geri aldı ve pit stoplara kadar Vettel’in arkasında 4. sırada yer aldı. Vettel ve Hamilton’ın pite erken girmesinin ardından uzun süre pistte kalan Verstappen, Vettel’den 11 tur sonra pite gelerek lastik avantajı sağladı. Pitlerden sonra yine 4. sırada olan Verstappen, yeni lastikleriyle Vettel’i kısa sürede yakaladı ve çok zorlanmadan geçmeyi başardı. Verstappen daha sonra Hamilton’ın da 1.5 sn kadar arkasına geldi ancak onu geçmek için gerçekçi bir fırsat bulamadı ve 3. sırada yarışı tamamladı. Verstappen böylece podyumu tamamlarken, Red Bull’un motor partneri olarak ilk yarışına çıkan Honda turbo motorlar dönemindeki ilk podyumunu kazandı. Honda ayrıca 2008 Britanya GP’den bu yana ilk defa podyumda yer aldı.

Kış testlerinde büyük umut bağlanan ancak Avustralya’da antrenman seansları başladığından beri beklenenin çok uzağında kalan Ferrari için yarış da pek iyi geçmedi. Yarışa 3. sıradan başlayan Vettel, ilk turda yerini korumasının ardından pit stoplara kadar Hamilton’ı takip etti. Vettel ile Hamilton arasındaki fark 4 sn’nin üstüne çıktığında Ferrari, daha iyi oldukları düşünülen orta sert hamurlu lastiklere geçmek için erken bir pit stop yaptı. Vettel, pit stoptan sonra hızlı tur atmaya başlasa da, Mercedes pist üstü pozisyonunu kaybetmemek için Hamilton’ı pite aldı ve Vettel, pit stop tamamlandıktan sonra Hamilton’ın arkasında kaldı. Hamilton’ın orta sert lastiklerle sürüşünün başında yavaş kalmasının ardından Vettel geçme şansı yakalayamayınca takip etmek zorunda kaldı ve bir süre sonra performansı düşmeye başladı. Verstappen’i pit stopunun ardından arkasında tutamayan Vettel, yarış ilerledikçe lastiklerinin bitmesiyle daha da geriledi ve 4. sırada yarışı noktaladı.

Ferrari ile yeni bir döneme başlayan Charles Leclerc, startta Verstappen’i zorlasa da ilk virajda gerilemekten kurtulamadı ve o esnadan sonra sadece pozisyonunu koruyarak yarış sürdürdü. Leclerc, son bölümde yeni lastiklerle takım arkadaşını yakaladı ve muhtemelen geçebilecekti ancak takımdan gelen mesaj üzerine yerini koruyarak 5. sırada yarışı noktaladı.

Haas sürücüsü Kevin Magnussen, tur yemeyen beş isimden biri oldu ve altıncı olup takımına önemli puanlar getirdi.

Nico Hulkenberg iyi startın ardından yedinci olurken, Kimi Raikkonen dokuzuncu başladığı yarışta sekizinci oldu.Böylelikle Fin pilot, yeni takımıyla ilk puanlarını almış oldu.

Lance Stroll gerilerden başladığı yarışta iyi bir yükseliş gerçekleştirdi ve dokuzuncu olarak yeni takımıyla ilk puanlarını aldı.

İlk onu, son bölümde Pierre Gasly’i arkasında tutan Daniil Kvyat tamamladı.

Sıralama turlarında ilk bölümde elenen Gasly, yarışı 11. sırada tamamlarken, Lando Norris uzun süre Antonio Giovinazzi’nin arkasında kaldı ve 12. oldu.

Sergio Perez 13. olurken, Alexander Albon 14, Antonio Giovinazzi 15, George Russell 16 ve Robert Kubica 17. oldu. Polonyalı sürücü 2010 Abu Dhabi’den sonraki ilk yarışında ilk turda kanadını kırdı ve erken pit stop yapmak zorunda kaldı.

Yarışın başında pist dışına çıkıp ön kanadını kıran Daniel Ricciardo, yavaş pit stop sonrası geriye düşen ve süspansiyon problemi yaşayan Grosjean ve ilk turda iyi bir yükseliş göstermesine rağmen motor sorunu yaşayan Carlos Sainz finiş göremedi.

2019 sezonunun ikinci yarışı 31 Mart’ta Bahreyn’de yapılacak.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...