Huawei Mate 20 Lite fotoğraf kalitesi nasıl?

Share

Huawei’nin geçtiğimiz seneye damga vuran bütçe dostu ve çok satan telefonu Huawei Mate 20 Lite, çift kamerasıyla hayli iyi sonuçlar elde edebiliyor. İşte Huawei Mate 20 Lite’ın kamerası ile yapılabilecekler…

Huawei Mate 20 Lite’ın arka tarafında 2 kameradan oluşan özel bir sistem bulunuyor. 20MP kamera + 2MP derinlik sensöründen oluşan sistem, net ve ayrıntısı bol fotoğraflar yakalamanızı sağlıyor. F/1.8 açıklık değeri sayesinde, düşük ışık şartlarında bile kaliteli fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Huawei’nin kamera tarafında sunduğu bir diğer ehemmiyetli teknoloji ise, yapay zekâ. Temelinde 12nm üretilen Kirin 710 çipseti bulunan yapay zekâ sayesinde yüzlerce değişik nesne ve sahneyi tanıyan bir aletiniz oluyor. Böylelikle, daha sonra resim arşivinizde gezintiye çıktığınızda, çektiğiniz görselleri otomatik olarak kategorilenmiş görüyorsunuz. Mesela tabiat resimleriniz bir grup olarak, hayvan resimleriniz başka bir grup olarak kaydediliyor ve aradıklarınızı daha rahat bulabiliyorsunuz.

Video tarafına geldiğimizde ise, 60 FPS değerde 1080p videolar çekebiliyorsunuz, ki akıcı ve net görüntüler ortaya çıkıyor. Biraz daha ileriye giderseniz, hızlı ve yavaş çekim modlarında eğlenceli neticelere imzalayabilir, 3D emojilerle yüzleri gülümsetebilirsiniz.

Ön tarafta yer verilen 24+2MP değerdeki selfie sistemi, şimdiye kadar hazırlanmış en ayrıntılı sistemlerden bir tanesi. Bununla da kalınmıyor ve ön kameralar için de yapay zekâ desteği sunuluyor. Bu sayede yüz ayrıntılarınızdan arka tasarıdaki ayrıntılara kadar ciddi bir optimizasyon mevzubahis. Ek olarak, HDR Pro özelliği sayesinde, namüsait ışık şartlarında dahi net renkler elde faktörüz olası.

Hürriyet

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...