Cumhurbaşkanlığı uçağından rekor geldi

Share

Havacılık dünyasının gündeminde Etiyopya Havayolları’nın Addis Ababa – Nairobi seferini gerçekleştirirken düşen ve sonrasında tüm dünya genelinde uçuşları yasaklanan Boeing 737 MAX 8 olsa da, semanda binlerce uçak var.

Son senelerde havayolu şirketleri dünyanın en uzun uçuşlarını gerçekleştirerek yeni rekorlara imza atarken, bu defa bir rekor haberi ülkemizden geldi. Bu rekoru gerçekleştiren uçak ise THY’den değil, Cumhurbaşkanlığı VIP uçak filosundan.

Cumhurbaşkanlığı uçağı ile aktarmasız en uzun VIP uçuş

Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye cuma namazı esnasında tertip eden ve 49 kişinin şehit olması ile sonuçlanan hain terör saldırısı sonrasında Türkiye’den bir kurul Yeni Zelanda’ya gitti.

Cumhurbaşkanlığı filosunda uzun müddettir yer alan TC-CAN tescilli Airbus A340 tipi uçak ile gerçekleştirilen bu yolculuk 19 saat 36 dakika sürdü. Böylelikle TC-CAN’ın yaptığı bu uçuş aktarmasız en uzun VIP uçuş olarak tarih geçmiş oldu.

Atatürk Havalimanı’ndan başlayan uçuş Christchurch Havaalanı‘nda son buldu.

Shifydelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...