Serinletici Sinema Kulübü: Miss Pettigrew Lives for a Day

Share

Pazartesi sendromunu bir köşeye fırlatın, iş yorgunluğunu üzerinizden çıkarıp kirli sepetine atın, her ne yapıyorsanız tam şu anda bırakın ve Miss Pettigrew’nun hayatını değiştiren o muhteşem güne tanık olun.

Serinletici Sinema Kulübü’nde haftanın filmi Miss Pettigrew Lives for a Day filmi ile eşlik ediyor…

Ah Miss Pettigrew ahh!
Evet öyle biriydi Miss Pettigrew. Bir papazın kızıydı, doğru yoldan şaşmazdı. Yanlış bir şey gördüğünde muhakkak müdahale ederdi. Ve ne yazık ki bu da ona pahalıya patlardı. Mürebbiye olarak çalıştığı ailenin yanındaki işine ‘masumane birkaç müdahale’ nedeniyle son verilmişti.

Miss Pettigrew Lives for a DAY ile ilgili görsel sonucu

Sıradan hayatlara ışıltı gerekir. Bazen.
Kısa zamanda üç işvereni ile yol ayrımına gelen Miss Pettigrew, Miss Holt’un şirketine yeni bir iş başvurusunda bulunmuştu. Ama ne yazık ki bu kadar çok şikayet alan birine daha fazla taviz yoktu. Tehlike çanları Miss Pettigrew için çalmaya başlamışken, masanın üzerinden yürüttüğü bir adres ile hayatının değişmesi nasıl mümkün olabilirdi ki? Ama olmuştu işte. Hem de büyük bir zevkle!

мисс петтигрю живет одним днем ile ilgili görsel sonucu

Delysia Lafosse’un sahnesi başlıyor!
Miss Pettigrew, kaderini değiştirecek zile doğru uzanmıştı. Bir iki kez zili çaldıktan sonra karşısında sabahlıkla duran afallamış kadın buluvermişti. Hızlı bir tanışmanın ardından apar topar işe koyulmaları gerekmişti. Keza aktris Delysia’nın yukarıda bir sevgilisi vardı ve diğer sevgilisi Nick de yoldaydı. Bir de tabii sevimli Michael vardı; ama onun sahnesi henüz gelmemişti.

Miss Pettigrew Lives for a poster ile ilgili görsel sonucu

‘Tanrı vergisi’
Miss Pettigrew’nun akılcı tutumu sayesinde Delysia sevgililerinin talihsiz karşılaşmasından kıl payı kurtulmuştu. Ne var yani, hem zenginlik içinde yaşayıp hem de en güzel rolü kapamaz mıydı? Gençti, güzeldi, Tanrı vergisi büyüleyici bir sesi vardı. O tam anlamıyla bir star olmak için yaratılmıştı… Ve olacaktı da!

Miss Pettigrew Lives for a poster ile ilgili görsel sonucu

Nasihat mi? Ne kadar da eski moda bir söz!
Delysia ve Miss Pettigrew, öğleden önce arkadaşlıklarını bir hayli ilerletmişlerdi. Öyle ki öğleden sonra Miss Pettigrew, Delysia’ya nasihatler vermeye bile başlamıştı. Bu laflar Delysia’nın bir kulağından girip diğerinden çıkıyordu. Ne de olsa akşamki parti için hazırlanmalıydı; böyle konuları düşünecek zamanı yoktu.

amy adams miss pettigrew lives for a day ile ilgili görsel sonucu

İpek bir kumaşın büyüsü…
Delysia’nın düşünecek zamanı olmasa da Miss Pettigrew’yu güzelleştirecek zamanı vardı. İpek bir elbise ve saçlarda uçuşan birkaç dalga ile Genevieve Pettigrew bambaşka birine dönüşmüştü. Uzun zamandır hayat mücadelesiyle boğuşurken, kendini güzel hissetmenin nasıl bir duygu olduğunu unutmuştu. Aynada gördüğü bu alımlı kadın muhakkak başka biri olmalıydı…

Ä°lgili resim

Yanlışlar üzerine bir hayat kurulabilir mi?
Genevieve Pettigrew’nun unutmadığı şeyler de vardı tabii… Hayatında bir kez aşık olmuştu ve bu büyük mutluluğun büyük bir kayba dönüştüğü anı, hiçbir zaman unutmamıştı. O zamandan beri kalbi bu büyük aşk için gözyaşı döküyordu. Aynı şeyi Delysia’nın da hissetmemesi için çırpınıyordu.

Eğer Delysia Sevimli Michael’ı kaybederse, bir daha mutluluğu bulamayacaktı. Ne şöhret ne de para; ona Michael’ı unutturamayacaktı.

Miss Pettigrew Lives for a DAY TRANSPARENT ile ilgili görsel sonucu

‘Sadece bir gün’
Kendi hayatından ziyade Delysia’nın mutluluğu için çırpınan Miss Pettigrew, hiç beklemediği bir anda kalbinin yeniden attığını hissedivermişti. Sadece bir günde, hem Delysia’nın hem de Genevieve’in hayatları değişmişti. Bu iki kadının bir araya gelmesi, hayatta olabilecek en güzel şeylerden biriydi. Eksikler yerine oturmuş, yanlışlar doğru ile yer değiştirmişti.

Hafife almayın, sadece bir film deyip geçmeyin. Günün birinde sizin de ‘bir gün‘ yaşamınızda böyle unutulmaz anlar olacaktır. Hatta belki de olmuştur bile…

İyi seyirler!

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...