Tesla bu sefer de pick-up modeliyle geliyor

Share

Geçtiğimiz günlerde Tesla yeni otomobili Model Y ile karşımıza çıktı. Hemen peşinden bir müddettir dillendirilen Tesla pick-up için teaser görüntü paylaşıldı. Bakalım Tesla pick-up hakkındaki ilk teaser modele değin hangi bilgileri bize sunuyor?

Öncelikle bir Roadster ile yollara çıkan Tesla hemen peşinden binek otomobillerini ağır ağır piyasaya sunmaya başladı. Geçtiğimiz gün tanıtılan Model Y ile beraber “S, 3, X, Y” (SEXY) dörtlüsünü bitiren Tesla, bu otomobillerin haricinde Semi isimli birde tıra ve yenilenen tasarım ve özelliklerle Roadster’a sahip.
Oldukça hızlı gelişim gösteren yeni nesil otomotiv şirketi Tesla, tüm bunların yanı sıra birde elektrikli pick-up tanıtmaya hazırlanıyor. Musk’ın “Cyberpunk” olarak nitelendirdiği aracın paylaşılan ilk görselinde ne yazık ki tasarıma dair pek fikir sahibi olamıyoruz.

Paylaşılan görselde köşeli yapı, LED aydınlatma şeridi ve Tesla logosu dikkat çekerken görüntünün aracın önüne mi yoksa arkasına mı ait olduğu dahi seçilemiyor. Araç ile ilgili rastgele bir teknik ayrıntı paylaşılmazken çift elektrikli motorla gelmesi pek sürpriz olmayacaktır.

Bunun yanında 800 kilometre’ye yakın bir erim sunması beklenen otomobilin yüklere göre otomatik alışan bir süspansiyon sistemine sahip olması bekleniyor. Amerika pazarı için büyük ehemmiyete sahip elektrikli pick-up’ın ne vakit tanıtılacağı ise şu an için belirsiz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...