30 dakikada strese karşı rahatlayın

Share

Stresinizi azaltmanıza yardımcı olacak egzersiz önerisi;

Rahat bir pozisyonda oturun. Gözlerinizi kapatın.

Bütün kaslarınızı serbest bırakın. Ayaklarınızdan başlayıp yüzünüze doğru devam edin. Tamamen gevşeyin.

Burnunuzdan nefes alın. Nefesinizin farkına varın. Nefesinizi sesli verin. Doğal ritimde nefes alın.

10 ile 20 dakika arası bunları yapmaya devam edin. Saati kontrol etmek için ara sıra gözlerinizi açabilirsiniz ama alarm kurmayın. Bitirdikten sonra birkaç dakika daha gözleriniz kapalı oturun ve en son açın. Hemen kalkmayın, biraz ağır hareket edin.

Derin bir rahatlama seviyesine ulaşıp ulaşmadığınızı düşünüp zihninizi meşgul etmeyin. Pasif kalın ve rahatlamanın kendi ritminde etki etmesine izin verin.

Kafanızda dikkatinizi dağıtacak düşünceler belirdiyse, onları görmezden gelmeye çalışın, nefes egzersizine tekrar başlayın ve sesli nefes verin.

Pratik yaptıkça rahatlama etkisini daha doğal, daha hızlı gösterecek. Bu tekniği günde iki veya üç defa uygulamaya çalışın. Ancak yemek saatlerinden sonra yapmamaya dikkat edin çünkü hazım süreci rahatlamadan alacağınız verimi etkiler.

psychologies.com.tr

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...