‘Boeing 737 Max pilotları uçak eğitimini iPad’den aldı’

Share

New York Times (NYT) gazetesi, bir hayli Boeing 737 Max kaptanının uçağın özellikleriyle alakalı yeterince bilgi sahibi olmadığını ve yeni modeli kullanmayı iPad tabletinden öğrendiğini belirtti.

Normalde kaptanların saatlerce idman yaptığını ve bunu, uçuşun imitasyonunu yapan ve uçağın yeni özelliklerini gösteren pahalı simülatörler yardımıyla yaptığını yazan gazeteye göre, Southwest Airines ve American Airines kaptanları defaatle Boeing şirketinden Max modelinin simülatörünü yapmayı istemiş, ancak şirket ve AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Federal Havacılık Heyeti (FAA) kaptanların ek eğitime ihtiyacı olmadığına karar vermişti. Kaptanlara yalnızca olası meseleler ve yeni donanımın nasıl çalışacağı ile ilgili bilgi verilme yeterli görülmüştü.

Boeing 737 Max’i test2 eden bir grup kaptanın, ekranlardaki ve motorlardaki farklıklar dahil uçağın değişik özellikleriyle alakalı 13 sayfalık bir kılavuz hazırladığı belirtilirken ancak belli koşullarda uçağın burnunu otomatikman aşağı çeken yeni donanım ile ilgili bilgiye yer verilmediği kaydedildi.

Boeing temsilcileri, hatayı kaptanlara ek eğitimin verilmesine gerek kalmadan birkaç hafta içinde düzeltme sözünü verdiğini yazan NYT, Endonezya’daki kazanın hemen hemen peşinden MCAS’ın sebepsiz yere arıza çıkarabildiğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Nayn

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...