Forma girmek için 6 egzersiz

Share

1- Jumping Jack

Bu zıplama hareketi kalp hızınızı hızlıca artırmanın yani kolayca ısınmanın en iyi yollarından biridir. Bu harekete başlamak için ayaklarınız bitişik, elleriniz ise yanlarınızda düz pozisyonda hazırlayın. Bir seferde hızlıca ayaklarınızı açın ve aynı anda ellerinizi yukarı kaldırın. Hareketi 30 saniye içinde yapabildiğiniz kadar durmadan yapın ve 10 saniye kadar dinlenerek tekrar devam edin.

2- Squat

Squat daha yavaş olsa da art arda yapmak bacak kaslarınızı gerçekten çok iyi çalıştırır. Squat yapmak için bacaklarınızı kalça genişliğinde açarak bir sandalyeye oturacakmış gibi yavaşça çömelin. Duruşunuzu ve dengenizi bozmadan bir saniye öylece kalın ve sonra yavaşça tekrar ayakta durur hale gelin. Bu hareketi birazcık daha zorlaştırmak isterseniz çömelmeyi bıraktığınız anda küçük bir sıçrama ekleyebilirsiniz.

3- Kalça Hareketi

Kalça hareketleri hem hamstring kaslarınızı çalıştırır hem de kalori yaktırır. Kalça egzersizini yapmak için yalnızca bacağınızı geriye doğru sanki kalçanıza dokunmak ister gibi hareket ettirmeniz yeterli. Bunu devamlı ve hızlı şekilde yaparak bacak değiştirin.

4- Şınav

Şınav çekmek kollarınızı şekillendirmenize yardımcı olduğu gibi HIIT yani yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanın bir parçası olarak yapıldığında en kısa sürede maksimum faydayı sağlar. Elleriniz omuz genişliğinde açık olmak üzere şınav pozisyonu alın. Kollarınızı 90 derece bükecek şekilde kendinizi bastırarak daha sonra kollarınızı düz hale getirecek şekilde kalkın. Vücudunuzu yukarı kaldırmak çok zor geliyorsa dizlerinizi bükerek de yapabilirsiniz.

5- Dağ Tırmanışı

Şınav pozisyonu ile başlayın. Sonra sağ bacağınızı üst bedeninize doğru dizden kırık şekilde çekin. Aynı hareketi sol bacağınızla da yapın. Yerin, tırmanmakta olduğunuz bir dağ olduğunu hayal edin. 30 saniye içinde maksimum hızda hareketi sürdürün. Bacaklarınız güçlenecek..

6- İp Atlama

Bir atlama ipi kullanarak kalp atış hızınızı artırın. Klasik ip atlama hareketini yapın. 30 saniye içinde atlayabildiğiniz kadar atlayın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...