Fransız bakan kedisinin ismini ‘Brexit’ koydu

Share

Fransa’nın Avrupa ile ilişkilerden mesul bakanı Nathalie Loiseau kedisinin ismini ‘Brexit’ koyduğunu, zira evinin kapısını açtığında dışarı çıkmadığını söyledi.

Le Journal du Dimanche’e konuşan Loiseau, “Her sabah beni uyandırmak için ölümüne miyavliyor zira dışarı çıkmak istiyor. Ama kapıyı açtığımda kararsız kalıyor, yerinde sabit bekliyor. Onu dışarı koyduğumda ise kızgın bir şekilde gözlerini bana dikiyor”.

Britanya’da Avam Kamarası Başbakan Theresa May’in sunduğu iki Brexit anlaşmasını da reddettikten sonra geçtiğimiz hafta “Britanya’nın AB’den bir anlaşma olmadan çıkmasını” da reddetti. Avam Kamarası geçtiğimiz hafta ayrı olarak normalde 29 Mart olan Brexit tarihini erteleme istikametinde rey kullandı.

İngiliz medyanında May’in milletvekillerinden rey toplamak için lobicilik faaliyetlerinde bulunduğu ve üçüncü kez anlaşmayı oylatmak istediği belirtiliyordu. Meclis başkanı pazartesi günü yaptığı izahta “May’in anlaşmada farklıklar yapmayı kabul etmediği sürece üçüncü bir oylamayı engelleyeceğini” belirtti.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...