Carey: Mick Schumacher’in yükselişi harika

Share

Formula 1’in CEO’su Chase Carey Mick Schumacher’in yeni sezonda Ferrari ile çalışıp, Formula 2’de yarışacak olmasından hoşnut olduğunu söyledi.

Mick Schumacher, Avrupa Formula 3’teki başarılı performansının hemen peşinden 2019’da Formula 2’de yarışacak ve Formula 1’le aynı hafta nihayetinde yarışacak.

Bu arada Ferrari’nin genç sürücülüğünü de yapacak olan Schumacher’in sezon içerisindeki testlerde Sauber, Haas ve Ferrari gibi takımlarla piste çıkması bekleniyor.

Michael Schumacher’in erkek çocuğu olduğu kendisine olan alaka ve sevgi oldukça yüksek olan Mick’in gelişi, F1’in CEO’su Chase Carey’i de mutlu etmişe benziyor.

Carey, Sky Sports’a şöyle konuştu: “Michael Schumacher bir kahraman, bu sporda -onun gibi- ikinci birisi daha yok.”

“Erkek çocuğunu Formula 2’de görmek netlikle mükemmel. Gerçekçi olmakla beraber, onun için en iyisini diliyoruz. Başarını tahmin edemeyiz ancak bence bu harika.”

“Formula 3 ve Formula 2’yi, Formula 1′ için daha görünü bir merdiven yapmaya çalıştık. Bu yüzden Formula 3 ve Formula 2’de kimi hikayelere sahip olmak, onları yükseltmemize ve daha büyük hikayeler oluşturmamıza yardımcı olacak.”

“Formula 1 elbette her vakit doruk noktası olacak. Fakat yarının yıldızlarının biraz daha fazla çekici görünmesini istiyoruz.”

“Mick netlikle harika bir hikaye bu sene onu pistte görecek olmaktan dolayı akılalmaz derecede heyecanlıyız.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...