Opera’dan Android kullanıcılarına ücretsiz VPN

Share

Günümüzün en popüler internet tarayıcılarından Opera geçtiğimiz sene Haziran ayında kullanıcıları oldukça sevindiren bir hamle atarak fiyatsız VPN hizmetini duyurmuştu. Hem de bu avantaj sebebiyle bir hayli kullanıcı Opera’ya geçiş yaptı.

Geçtiğimiz ay Beta olarak Android için sunulan bu özelliğin, nihayet test2 sürecini bitirerek Android aletlerde kullanıma sunulduğu izah etti. Bu kapsamda Opera’nın Android için 51. sürümü ile beraber Google Play Store’da yerini aldı.

Opera kullanıcıların güvenliğini sağlayabilmek için dahili VPN verilerinin 256 bit şifreleme ile savunduğunu belirtiyor. Servisin en büyük avantajı ise dünyanın dört bir yanında Opera’nın sunucuları bulunuyor olması.

Bu sayede en yakın konum seçilerek sunulan hızın en iyi düzeylere çıkması sağlanırken, bu arada konumun daimi değiştirilebilmesi sağlanıyor. Şu anda VPN’in konum seçenekleri ile ilgili net bir bilgi paylaşılmadı.

Ancak, beta sürümünde kullanıcılara Amerika, Avrupa ve Asya’daki sunuları seçme olanağı sunuldu. Tabi, bunun yanı sıra masaüstü sürümünde olduğu gibi Opera’dan en iyi irtibatı otomatik olarak seçmesini talep edebiliyorsunuz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...