Rus havayolu şirketleri, Boeing 737 Max alımını durdurdu

Share

Etiyopya’da 157 kişinin can vermesiyle sonuçlanan havayolu kazasının hemen peşinden Boeing 737 Max 8 tipi uçaklarının hava alanına girişini yasaklayan Rusya, bu uçakların satın alma işlemlerini de müddetsiz olarak durdurdu.

Rusya Meclisi’nun alt kanadı Duma’nın Erişim ve İnşaat Komitesi azası Vladimir Afonskiy, komiteye yaptığı izahta Boeing 737 Max 8 tipi uçaklarının alımına yönelik sözleşmelerin müddetsiz olarak askıya alındığını duyurdu.

Eriştirme Bakan Yardımcısı Aleksandr Yurçik’in sözlerini aktaran Afonskiy, “Boeing’in Utair, Ural Hava Yolları, Pobeda ve S7 ile olan sözleşmelerinin uçağın düşüşü konusunda detaylar açığa kavuşana kadar durdurulduğunu söyledi” diye konuştu.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’dan havalandıktan kısa bir müddet sonra düşen Boeing 737 Max 8 tipi uçaktaki 157 kişinin tamamı yaşamını yitirmişti. Endonezya’da geçen ekim ayında da Lion Air’e ait aynı model uçağın düşmesi neticesi 189 kişi can vermişti.

Etiyopya’daki kazanın hemen peşinden Türkiye dahil pek çok ülke Boeing 737 Max 8 uçaklarını yasaklamıştı.

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...