Beren Saat’li Netflix Türkiye’nin yeni dizisi: Atiye

Share

Uzunca bir müddet ortalığı karıştıran Netflix’in Türk dizisi çekeceği iddialarının hemen peşinden platform, Hakan: Muhafız ile dizisini yayınlamıştı. Büyük beğeni kazanan dizinin ardından Netflix ikinci Türk dizisi için kolları sıvadı.

Öncelikle başrolünde Beren Saat’in bulunduğu izah eden dizinin ismi ve diğer oyuncuları sır gibi saklanıyordu. Nihayet merakla beklenen o ilan gerçekleştirildi. Netflix Türkiye sosyal medya hesapları üzerinden ikinci yerli dizilerinin isimlerini duyurdu.

Yapılan paylaşımda “Müjdemi isterim! İkinci dizimiz Atiye’nin çekimleri başladığına göre, yeni sezon ne vakit suallerine hazırım.” izahı ilave edirken dizinin isiminin Atiye olduğu ve Beren Saat’e eşlik edecek olan oyuncular gün yüzüne çıkmış oldu.

Yeniden ilk yapımlarında olduğu gibi bunda da diziye ana karakterlerinin isimi verilirken dizi, Şengül Boybaş imzalı Dünyanın Uyanışı isimli kitaptan esinlenilerek hazırlanıyor. Dizide genç ve güzel ressam Atiye’nin sürükleyici ve mistik hikayesi konu alınıyor.

Anadolu topraklarından geçerek İstanbul’dan Göbeklitepe ve Nemrut’a uzanan bir hikayeyi anlatan dizide geçmişle gelecek, tinsel olanla gerçek olan, bulguyla dönüşüm iç içe geçiyor. Dizi şu an için izah ettiği kadarıyla sekiz bölümden oluşacak ve gizem-drama türünde yer alacak.

Dizide Beren Saat’e Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi eşlik ediyor. OG Medya tarafından Onur Güvenatam’ın yaratıcılığında hayata geçirilen projenin baş yürütücülüğünü Özge Bağdatlıoğlu ve Jason George; yapımcılığını ise Alex Sutherland üstleniyor. Jason George ve Nuran Evren Sit’in kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğundaysa Ozan Açıktan ve Gönenç Uyanık oturuyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...