Apple Arcade ile ücretli oyunlara tek platformda üyelik!

Share

Bir milyardan fazla insan App Store’dan oyun indiriyor. Vaziyet böyle olunca Apple’ın da oyunlarla alakalı bir yenilik yapması çok da şaşırtıcı olmadı. 25 Mart Etkinliği’nde oyunlarla alakalı de bir yenilik yapıldığı duyuruldu. Apple Arcade de bu etkinlikte ortaya çıktı.

Fiyatlı oyunlar çoklukla bu oyunları oynayanlar tarafından beğeniyle karşılanıyor ve seviliyor. Ancak fiyatsız oyunlarla rekabet etmeleri zor olduğu için en iyi fiyatlı oyunlar dahi yalnızca küçük bir kitleyle hudutlu kalıyor.

Apple Arcade, tek bir aboneliğe sahip olmanın getirdiği kolaylık sayesinde, App Store’un bir milyardan fazla oyun müşterisini bu oyunlarla buluşturacak. Bu uygulama Apple TV, mobil ve masaüstü için sunulan bir abonelik hizmeti. Hizmetin asıl emeli kullanıcıların oyun başına bir kerelik satın alma yaparak, premium oyunlar oynayabilmesini sağlıyor.

Apple Arcade’de 3D karakterler daha ön tasarıda olacak. Oyunları bir adım daha öteye taşıyacak olan efekt ve görüntü teknolojisi kullanan Apple, bunun için özel bir ekiple çalıştı. Apple’ın yeni oyun aboneliği 100’den fazla yeni ve özel oyun içeriyor. Apple Arcade, 2019 hazanında 150’den fazla ülkede iOS, macOS ve tvOS’taki App Store’da yeni bir sekme olarak sunulacak.

Apple Arcade ile oyuna kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Ayrı olarak uygulamanın çevrimdışı oynatma özelliği de var.

Apple Arcade’in ehemmiyetli özelliklerinden biri hiçbir reklamın olmaması. Ayrı olarak ek bir satın alma da mevzubahis da değil. Sadece Apple Arcade azalığı almak yeterli.

Servis; Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo ve daha yüzlerce geliştiricinin oyunlarını içerecek.

Aile paylaşımı Apple Arcade’de de bulunuyor. Aylık fiyata bu paylaşım da dahil. Ancak şu an için fiyatlandırma konusunda bir izah yapılmadı.

Çoğu oyun kumandaları tarafından desteklenecek olan Apple Arcade, GDC’den bir hafta sonra ve E3’ten önce tanıtılmasıyla da ayrı olarak dikkat çekti.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...