Huawei P30 tanıtıldı!

Share

Huawei’nin uzun süredir beklenilen yeni amiral gemileri Huawei P30 ve Huawei P30 Pro, Paris’te düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Kamera özellikleriyle ön plana çıkan akıllı telefonların özellikleri tüm dikkatleri üzerine topluyor.

Bizde Huawei P30 özellikleri ve fiyatı gibi tüm detayların yanı sıra inceleme ve kutu açılış videolarını sizlerle paylaşıyoruz. Bakalım Huawei P30 özellikleri nasıl? Huawei P30 fiyatı ne kadar?

Huawei P30 özellikleri neler sunuyor?

Huawei’nin Paris’te düzenlediği etkinlikte uzun bir süredir merakla beklenen P30 serisi duyuruldu. Huawei, P30 ve P30 Pro modelleri resmiyet kazanırken en çok modellerin kamera yetenekleri üzerinde duruldu.

Tasarım

Huawei P30 modelinin ilk olarak tasarımına baktığımızda, ön yüzde diğer tüm markalarda olduğu gibi en aza indirgenmiş çerçeveler sayesinde geniş bir ekran görüyoruz. En büyük rekabetin yaşandığı ön kamera konusundaysa Huawei küçük bir çentikle karşımıza çıkıyor.

Arka yüzde ise sol üst tarafa konumlandırılan tek parça halinde tasarlanmış üçlü kamera ve onların hemen altında yer alan LED flaş dikkat çekiyor. Sağ tarafta ses kontrol butonu ve güç butonuna yer veren Huawei, sağ tarafa herhangi bir buton konumlandırmamış.

Telefonun altındaysa 3.5 mm kulaklık ve USB Type-C girişi yer alırken onların hemen yanında hoparlör ızgarası bulunuyor. Uzun bir süredir fiziksel olarak kullanılan parmak izi sensörü ise artık ekrana dahili olarak geliyor.

Donanım

Huawei yeni amiral gemi modellerinde donanım konusunda da son derece iddialı. Huawei’nin yeni P30 serisi gücünü 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen sekiz çekirdekli Kirin 980’den alıyor.

Mali-G76 MP10 GPU’nun yer aldığı Kirin 980 yüksek performans ihtiyacında 2.6 GHz hızında çalışan iki adet Cortex A76, günlük kullanımda ise 1.92 GHz hızında çalışan iki adet Cortex A76 çekirdeğinden yararlanıyor. Müzik gibi hafif işlemler için ise 1.8 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A55 çekirdeği kullanılıyor.

Bunların yanı sıra modelde 6 GB RAM ve NM Card desteğiyle arttırılabilen 128 GB dahili depolama birimi yer alıyor. Hızlı şarj destekli 3650 mAh kapasiteli batarya ise uzun kullanım süresi sunuyor.

Ekran

Tasarım konusunda da kısaca bahsettiğimiz üzere Huawei’nin yeni üst seviye akıllı telefonu küçük bir çentikli ekranla geliyor. 6.1 inç büyüklüğündeki OLED ekran, 2340 x 1080 piksel yani Full HD+ çözünürlük sunuyor.

19.5:9 oranındaki ve DCI-P3 HDR ekran, yüksek kontrast oranı ve düşük güç tüketimine sahip.

Kamera

Kameralar konusunda son derece iddialı olan Huawei P30; 40 Megapiksel, 16 Megapiksel ve 8 Megapiksel çözünürlüğünde üç arka ve 32 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kamerayla geliyor.

40 Megapiksellik ana kamera (27 mm) f/1.8 diyafram açıklığına sahipken 16 Megapiksellik sensörde (17 mm) f/2.2 diyafram açıklığı ve geniş açılı fotoğraf çekme imkanı sunuluyor. 8 Megapiksellik 3x telefoto lens görevi gören son kamerada ise (80 mm) f/2.4 diyafram açıklığı sunuluyor.

Süper makro fotoğraflar çekebilen bu kamera ayrıca 5 kat hibrit yakınlaştırma yapabiliyor.

Huawei P30 fiyatı

Huawei P30 fiyatı yaklaşık olarak 750 Euro olarak listelenecek. Modelin ülkemize gelip gelmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...