Apple TV+ karşısında Turkcell: TV+ hizmetinin isim hakkı bizde

Share

Teknoloji devi Apple’ın bir gün önce tertip ettiği konferansta tanıttığı Apple TV+ ülkemizde meseleye sebep olabilir. Zira, Turkcell isim hakkının sahibi! GSM devi ayrı olarak Netflix ile işbirliği yapma hazırlığında.

Apple tertip ettiği konferansta Apple News+, Apple Card, Apple Arcade ve Apple TV+’ı tanıttı. Ülkemizde de Hazan’da kullanıma sunulacak olan TV+’ın isim hakkının ise Turkcell’de olduğu ortaya çıktı.

Turkcell’in 2014 seneninde kullanıma açtığı ve oldukça başarılı olan yerli dijital televizyon platformu TV+ konusunda olarak bugün tertip eden medya toplantısında konuşan Dijital Medya ve Eğlence Direktörü Sulh Zavaroğlu, “Türkiye’de TV+’ın isim hakkı bizde. Apple da bu yeni servisiyle buraya geldiğinde, bu markanın isim hakkının zati alınmış olduğunu görecek. Logo dahi hemen hemen aynı, biz TV ibaresini büyük, onlar ise küçük harfle yazıyor.” diye konuştu.

Turkcell mühendislerinin 2014’te geliştirip piyasaya sunduğu TV+ ile 3.6 milyon kullanıcıya eriştiklerini belirten Zavaroğlu, “Apple’ın dünkü lansmanı bizim için tamamiyle tesadüf oldu. Fakat iyi oldu. Bu alandaki taktiğimizin ne kadar doğru olduğunu gördük. TV+’ı önümüzdeki dönem daha fazla duyacaksınız.” dedi.

Netflix ile işbirliği

“Netflix ile yakın bir vakitte işbirliğine de gideceğiz. TV+ kutularına Netflix uygulamasını da katmayı düşünüyoruz.” diyen Sulh Zavaroğlu, platformlarındaki yerli muhtevaları zenginleştirmek için Beşiktaş Kültür Merkezi ile yaptıkları işbirliği ile ilgili ise şunları söyledi: “BKM ile yeni bir anlaşma yaptık. Her hafta 5 yeni BKM filmi, TV+ abonelerine fiyatsız olarak sunulacak. Yerli filmlerin daha fazla seyirciye erişmesi emeliyle gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğiyle izleyiciler, Ata Demirer’den, Cem Yılmaz’a ve Yılmaz Erdoğan’a tüm tanınmış oyuncuların filmlerine sene süresince fiyatsız ulaşabilecek.”

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...