Picasso’nun çalınan tablosu 20 sene sonra bulundu

Share

İspanyalı ressam Pablo Picasso’nun 20 sene önce çalınan 25 milyon euro değerindeki ‘Kadının Büstü’ tablosu, sanat camiasında ‘Indiana Jones’ olarak tanınan Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand tarafından bulundu.

Pablo Picasso’nun 20 yıldır kayıp tablosu Buste de Femme (Kadının Büstü) dedektif tarafından bulundu. Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand, 2015 yılından bu yana tabloyu bulmak için çalışıyordu. Sanat etraflarında ‘Indiana Jones’ olarak tanınan Brand, kısa müddette kayıp tablonun müsaadesi buldu. Brand’in edindiği bilgilere göre 20 sene süresince yeraltı dünyasının patronların elinde dolaşan tablo son olarak polise gitmekten korkan bir iş adamının eline geçti.

Brand, bu bilgiyi polisle paylaşmasına karşın hırsızlık olayı vakit aşımına uğradığı için tahkikat açılamadı. Birkaç gün sonra tablo Brand’ın Amsterdam’daki evinin kapısına bırakıldı. Tablo 4 milyon euro meblağındaki sigorta bedelini ödemesi halinde daha önceki sahibi Suudi işadamı Abdul Mohsen Abdulmalik el-Sheikh’e iade edilecek.

PİCASSO’NUN SEVGİLİSİNİN PORTRESİ

Picasso tabloyu sevgilisi Dora Maar’ın portresi olarak 1939 seneninde çizdi. İspanyalı sanatçının tablosu daha sonra New York’ta bir sanat galerisine teslim edildi. 80’li senelerde ise Suudi iş adamı Abdul Mohsen Abdulmalik el-Sheikh tarafından satın alındı. 1999 seneninde ise Suudi işadamının Fransa açıklarında demirleyen yatından çalındı. O vakitki değeri 4 milyon euro olan tabloyu bulana 400 bin euro ödül konmuştu.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...