Bahar alerjisine karşı pratik çözümler

Share

Baharla birlikte özlenen güneş ve açan renkli çiçekler ruh halinizi yükseltirken, bahar alerjileri de maalesef kapıda. Alerji sezonunun resmi gelişiyle başlayan kızarıklar, göz nezleleri ve hapşırıkların taze bahar enerjinizi düşürmesine izin vermeyin.

Alerji sezonunda hayatta kalmak için; uzmanların, bahar alerjisi ve semptonlarının nüksetmesini önlemek adına sunduğu pratik çözümleri keşfedin ve siz de güzel havaların tadını çıkarın.

New York alerji uzmanı ve bağışıklık bilimi uzmanı Mauli Desai’nin Vogue Amerikan’a verdiği demeçe göre, bağışıklık sistemimiz polenleri tehlikeli kimyasallar olarak hatırlıyor. Bu yüzden hemen gözlerimiz kızarmaya ve hapşırmaya başlıyoruz. Bu konuda Desai’nin önerisi, polen sahasına dikkat ederek çıkmak ve özellikle ekstra rüzgarlı günlerde dışarda aktivite yapmamaya özen göstermek.

Polen en çok öğle saatinde rahatsız eder, günün devamında da etkisini yavaş yavaş kaybeder. Bu yüzden dışarıda vakit geçirmeyi düşünüyorsanız öğleden sonrayı tercih edebilirsiniz. Kontak lens kullananların dikkat etmesi gereken önemli bir husus da polenler lenslere hemen yapışabileceğinden güneş gözlüğü almadan evden çıkmamaları!

spring allergy ile ilgili görsel sonucu

Konu ilaç olunca hepimiz çekiniyoruz. İlaç almadan önce gerçekten durumun kötüleşmesini beklediğimiz bile oluyor. Desai’nin bu konuda önerisi antihistamiği sabahtan almak ve evi gönül rahatlığıyla terk etmek. Eğer baharda taze yeşeren çiçeklerin ve polenlerin günlük rutininizi etkileyeceğini biliyorsanız, önleminizi erkenden alın.

Burun spreyi, güzel bahar günlerini zorlu bir mücadele olmaktan kurtaran en yakın arkadaşınız olacak. Nisanın ilk haftası özellikle tehlikeli zamanlar, bu yüzden bahar alerjisi sizi ele geçirmeden kontrolü ele alın.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...