Huawei P30 Lite tanıtıldı

Share

Huawei P30 serisi geçtiğimiz gün Paris’te tertip eden bir etkinlik ile resmiyet kazandı. Serinin giriş düzey modeli Huawei P30 Lite nihayet duyuruldu.

Geçtiğimiz haftalarda resmi olarak tanıtılan Huawei Nova 4e modelinin evrensel sürümü olan Huawei P30 Lite, bakalım bizlere neler sunuyor?

Huawei P30 Lite özellikleri ile neler sunuyor?

Huawei’nin bir müddettir merakla beklenen akıllı telefonu P30 Lite nihayet resmiyet kazandı. Gelin, Huawei P30 Lite özelliklerine yakından göz atalım.

6.15 inç büyüklüğündeki Full HD+ çözünürlük sunan IPS LCD ekran gözyaşı olarak adlandırılan küçük bir çentiğe hane sahipliği yapıyor. Bu çentik içerisinde 32 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamera bulunurken, arka tarafta üç kamera var.

24 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya, 8 Megapiksel ultra geniş açılı ve 2 Megapiksel derinlik idrak etme için kullanılan kamera eşlik ediyor. Huawei’nin bu yeni akıllı telefonu gücünü Kirin 710 işlemciden alıyor.

12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemci, sekiz çekirdekli. 2.2 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A73 çekirdeğine, 1.7 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A53 çekirdeği eşlik ediyor. Grafik gücünü ise ARM Mali G5 GPU sağlıyor.

Modele göre 4 GİGABYTE / 6 GİGABYTE RAM ile gelen telefon, 128 GİGABYTE dahili depolama alanına sahip. Bunun yanı sıra 3340 mAh’lık bataryadan beslenen telefon, 18W hızlı şarj desteğine sahip.

Siyah, beyaz ve mavi olmak üzere üç değişik renk seçeneğine sahip olan akıllı telefon takriben 330 dolar ücret yaftasıyla ön siparişe sunuldu. Modelin Türkiye fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...