Huawei P30 Pro, DxOMark’ta zirveye yerleşti

Share

Huawei P30 Pro kamerası teknolojik aletlerin kameralarını inceleyerek değerlendiren DxOMark tarafından değerlendirildi. DxOMark skorunun öncesinde P30 Pro’nun dört arka kamerasının ayrıntılarına bakalım.

Arka tarafta 40 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.6 diyaframa sahip ana kamera bulunuyor. Buna 20 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı, 8 MP çözünürlüğünde 5x optik yakınlaştırma sağlayan periscope kamera ve ToF sensörü eşlik ediyor. Önde ise 30 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip bir kamera var.

AIS + OIS’e sahip olan Huawei P30 Pro, 4K 60 FPS video kaydı yapabiliyor. Bunun yanı sıra kameranın 409.600 ISO değerine erişilebiliyor olması, düşük ışık altında ve gece yapılan çekimlerde aleti oldukça iddialı hale getiriyor.

DxOMark, Huawei P30 Pro’nun kamerasına 112 puan verdi. Resim ile ilgili 119 puan alan kameranın video çekimi konusunda ele geçirdiği puan ise 97 oldu.

Bu sayede Huawei’nin amiral gemilerinde artık bir anane haline dönüşen olay yeniden meydana geldi ve doruğa yerleşti. Huawei P30 Pro’nun altında Mate 20 Pro, P20 Pro ve Galaxy S10 Plus bulunuyor. Her üç aletin ele geçirdiği skor 109 puan.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...