Sony, 2020’de akıllı Telefon pazarından çekilebilir

Share

Son senelerde akıllı telefon pazarındaki satışları bir hayli azalan ve MWC 2019 fuarını tek bir Xperia modeliyle geçiren Sony, önümüzdeki seneye kadar mobil departmanının bir bölümünü yok etmeyi tasarılıyor. Sony telefon bölümü çalışanlarını işten çıkaracak.

Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan bir raporda Sony’nin akıllı telefonlardan pek umudu kalmamış gibi gözüküyor. Hem tahlillerde hem de kullanıcı tabanında istediği rakamlara erişemeyen Japon üretici, 2020 seneye kadar akıllı telefon işgücünün yarısını devre dışı bırakmayı tasarılıyor. Şirketin bu kararından ise takriben 2 bin çalışan etkilenecek.

Kimi işçilerini değişik departmanlara aktarması beklenen Sony’nin bir bölüm çalışanıyla da yolları ayrılacak. 2018’de evrensel olarak hesaplanan 1.6 milyar akıllı telefon satışında sadece 10 milyonluk payı elde edebilen Sony’nin yeniden de MWC 2019’da Xperia 1 modelini çıkardığını anımsamak gerekli. Ancak şirketin ilk kez mobil departmanında küçültmeye gitmediği de belirtildi.

Sony İlk Defa Küçülme Kararı Almıyor

Japon şirket akıllı telefonlar ürettiği dört tesisi kapattıktan sonra 2009 seneninde 2 bine yakın çalışanını işten çıkarmıştı. 2015 seneninde da yine pek çok ülkenin telefon pazarından çekilen Sony, önümüzdeki seneden itibaren mobil tarihinin tozlu sayfalarına karışacak gibi gözüküyor.

Tamindir

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...