Terfi istiyorsanız ofis masanızı dağınık bırakmayın

Share

İnsanlar hakkında yargılara varmak, o kişiler için üzücü olabiliyor. Ancak işyerinde masaları dağınık olan kişiler için kişilik analizleri kaçınılmaz oluyor. Masanıın durumuna göre sinirli, itici veya ciddiyetsiz olduğun kanısına varılabiliyor.

ABD’deki Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada üç masa tipine yönelik 160 kişi incelendi. A grubuna düzenli, B grubuna dağınık ve C grubuna çok dağınık masası olan kişiler konuldu. A grubundakiler düzenli, bilinçli ve muhtemelen sempatik ve çekici kişiler olarak değerlendirilirken, B ve C grubundakiler çok fazla olumsuz eleştiri aldı.

İş yerinde çizdiğin imaj, terfi almanda veya alamamanda çok etkili olabiliyor. Bu durum özellikle terfi isteyenler için önem kazanıyor.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...